Siirry sisältöön

Diakin kampukset auki jälleen 1.6.2020 alkaen

Diak aloittaa asteittaisen palautumisen koronaviruksen aiheuttamasta poikkeustilasta ja avaa kampuksensa opiskelijoille 1.6. alkaen, jolloin myös Diakin kirjasto- ja tietopalveluiden asiakaspalvelu avautuu. 

Opintotoimisto ja it-palvelut palvelevat kesän ajan pääasiassa verkossa ja lähipalvelua on saatavilla tarpeen mukaan. Kampusten yleiset tilat ovat osittain käytettävissä muille kuin riskiryhmään kuuluville vierailijoille kesäaukioloaikojen mukaan.

Alla tietoa loppukevään aikatauluista. Jos sinulla tulee aiheeseen liittyen kysyttävää, lähetä sähköpostia osoitteeseen korona@diak.fi.

Opetus kevätlukukaudella ja kesällä 

Toukokuun ajan opetus järjestetään etäopetuksena. Maanantaista 1.6. alkaen pienryhmätoteutuksia on mahdollista järjestää kampuksilla ja tästä tiedotetaan opintojaksokohtaisesti opiskelijoille. 

Syyslukukauden lähiopetus toteutuu normaalisti kampuksilla, mikäli koronatilanne sen sallii. 

Toukokuun yleinen tentti toteutuu etätoteutuksena. Kesäkuun tentin toteutustavasta ilmoitetaan myöhemmin.  

Kampuspalvelut 

Diakin kampuspalvelut toimivat poikkeusaikana toukokuun loppuun asti verkossa ja myös kesäkuun alusta lähtien pääosin verkon välityksellä, ks. lisätiedot alla. Kesäkuun alusta lähtien lähipalvelusta sovitaan erikseen kampusten aukioloaikojen mukaan. Opiskelija voi olla yhteydessä opiskelija- tai it-palveluihin jos tarvitsee tukea paikan päällä kampuksella.  

Näin toimivat Diakin kampuspalvelut verkossa: 

 • Opintotoimistot: Kampusten opintotoimistot palvelevat osoitteessa opintotoimisto@diak.fi ja opintotoimistojen puhelinnumerot ja palveluajat löytyvät opintototoimistojen sivustolta. 
 • IT-palvelut: IT:n palveluportaali tuki.diak.fi, sähköposti tuki@diak.fi ja puhelinpalvelu 029 469 6070, avoinna ma–pe klo 8–17. Tarkempaa tietoa ja ohjeita löytyy IT:n sivustolta 
 • Opiskelijan KV-palvelut:  international.office@diak.fi. Etävastaanottoaikoja (puhelin, Colla, Teams, Skype) voi varata sähköpostitse. 
 • Opinto-ohjaus: varaa aika opinto-ohjaajallesi MyDiakin kautta. Opinto-ohjaus tapahtuu verkossa, puhelimitse tai sähköpostitse.  
 • Kirjaston palvelut: Kirjaston sivulle  libguides.diak.fi/korona on koottu kaikki palvelut ja palveluajat 
 • Hakijapalvelut: hakuasioissa palvellaan osoitteessa hakijapalvelut@diak.fi ja puhelinnumero on 0400 725 384. Hakijapalveluiden sivut täällä. 
 • Kuraattorit ja muut opiskeluhyvinvoinnin tukipalvelut ovat opiskelijoiden käytettävissä niin koronavirustilanteesta johtuvissa kysymyksissä kuin muissa keskustelutarpeissa. Oman kampuksen tukipalveluiden yhteystiedot löytyvät täältä. 

Kirjasto– ja tietopalvelut kesäkuussa 

Diakin kampuskirjastot aukeavat 1.6. Tarkista aukioloajat Diakin Finnasta. Tarkemmat lainaus- ja palautuskäytänteet löytyvät kirjaston korona-ajan palveluoppaasta.
 
Uusien lainojen eräpäiväksi tulee 12.8., ellei uusittavaan lainaan kohdistu varauksia. Voit tarkistaa omien lainojesi eräpäivät Tuudosta (edellyttää kirjastokortin aktivoimista) tai kirjautumalla omiin tietoihin Diakin Finnasta. E- aineistot löytyvät kirjautumalla Haka-tunnuksilla Diakin Finnaan. 

 • Kirjaston chat päivystää ma – pe klo 9- 14 (14.5.-18.6.) Chat löytyy Diakin Finnasta sivun oikeasta alareunasta. 
 • Henkilökohtainen tiedonhaun ohjaus pääsääntöisesti etänä. Tiedonhaun avoin verkko-ohjaus tiistaisin klo 12.30 – 14.00 ja torstaisin klo 15.00 – 16.00 

Turun-kampus 

TUAMKin kirjastoa käyttäville tarkemmat aukiolotiedot ja käytänteet löytyvät täältä.  

Porin-kampus 

SAMKin kirjastoa käyttäville tarkemmat aukiolotiedot ja käytänteet löytyvät  täältä. 

Turvallisuus kampuksilla poikkeusaikana 

Kampuksilla liikkuessa noudatetaan viranomaisten ohjeita kokoontumisrajoituksiin, hygieniaan, turvaväleihin ja muuhun turvallisuuteen liittyen.  

Sairastuneiden olevien ja riskiryhmiin kuuluvien opiskelijoiden, henkilökunnan ja muiden yhteistyökumppaneiden tulee välttää Diakin kampuksille saapumista jatkossakin. 

Yleisiä poikkeusajan turvallisuusohjeita ovat: 

 • Yli 50 hengen kokoontumiset kampusten tiloissa ovat kielletty 31.7. asti 
 • Riittävä kahden metrin turvaväli kanssaihmisiin tulee huomioida kampuksella liikkuessa 
 • Hyvää käsi– ja yskimishygieniaa on noudatettava 
 • Asioithan kirjaston, it-tuen ja opiskelijapalveluiden asiakaspalvelussa mahdollisimman nopeasti.
   

Opiskelijaravintolat kesäkuussa 

Helsingin-kampuksen ravintola avaa ovensa kesätauon jälkeen 9.8.

Muiden kampusten ravintoloiden mahdollinen kesäaukiolo selviää lähempänä kesäkuuta. 

Muutokset mahdollisia 

Palautumissuunnitelmaa täsmennetään ja tarvittaessa muutetaan Suomen hallituksen linjauksien mukaisesti. Seuraa Diakin viestintäkanavia (Tuudo, Moodle) ajantasaisen tiedon saamiseksi.