Siirry sisältöön

Työ- ja elinkeinoministeriön selvityksestä tietoa yhteiskunnallisten yritysten nykytilanteesta Suomessa

Kuvassa Harri Kostilainen ja Tuula Haatainen kättelevät
Diakonia-ammattikorkeakoulun tutkija Harri Kostilainen selvitti työ- ja elinkeinoministeriön pyynnöstä yhteiskunnallisten yritysten nykytilannetta Suomessa. Selvitys julkaistiin ja luovutettiin keskiviikkona 26.2.2020 työministeri Tuula Haataiselle.

Selvityksessä kävi ilmi, että yhteiskunnalliset yritykset tarvitsevat niille soveltuvia toimenpiteitä, joilla lisätään liiketoimintamallin valmiuksia, tunnettavuutta, resursointia ja osaamista. Jotta yhteiskunnalliset yritykset voisivat parantaa liiketoimintaansa ja työllistää nykyistä enemmän, tulisi toiminnan tunnettavuutta lisätä ja tunnistaa paremmin niiden erityispiirteet. Yhteiskunnalliset yritykset tulisi huomioida myös julkisissa työllisyys- ja yrityspalveluissa.

Diakin Harri Kostilaisen tekemä selvitys antaa myös politiikkasuosituksia hallitusohjelmaan kirjatun tavoitteen, yritystoiminnan edellytysten parantamisen ja samalla heikossa asemassa olevien työllistämisen, edistämiseksi. Lisäksi selvitys sisältää konkreettisia toimenpide-ehdotuksia kansallisen yhteiskunnallisen yrittäjyyden edistämisen strategiaan.

– Ryhdymme tämän selvityksen perusteella välittömästi kunnostamaan yhteiskunnallisten yritysten toimintaedellytyksiä Suomessa, sillä osatyökykyisten työllistyminen on tärkeää. Yhteiskunnallisten yritysten tarpeita tarkastellaan myös työllisyyden edistämisen ministerityöryhmässä, sanoo työministeri Tuula Haatainen työ- ja elinkeinoministeriön julkaisemassa tiedotteessa.