Siirry sisältöön

Arcada ja Diak aloittavat kaksikielisen sairaanhoitajakoulutuksen

Paula Koistinen ja Maria Forss Arcadan edessä
Arcada- ja Diakonia-ammattikorkeakoulut aloittavat uudenlaisen kaksikielisen sairaanhoitajakoulutuksen syksyllä 2020. Koulutusohjelman opiskelijat suorittavat puolet opinnoista ruotsiksi ja puolet suomeksi. Koulutus vastaa akuuttiin tarpeeseen sairaanhoitajista, jotka voivat antaa hoitoa molemmilla kotimaisilla kielillä.

– Suomalaiset sairaanhoitajat työskentelevät monikielisessä ympäristössä. Parhaimpaan mahdolliseen hoitoon kuuluu oman äidinkielen käyttö, ja siksi on äärimmäisen tärkeää, että hoitohenkilökunta puhuu sujuvasti kahdella kotimaisella kielellä, kertoo hoitoalan koulutusyksikön johtaja Maria Forss Arcadasta.

Uuden koulutuksen vahvuuksiin kuuluu kaksikielisyyden ohella joustavuus opintojen suorittamisessa. Koulutus toteutuu monimuoto-opetuksena, joka käsittää sekä verkko- että lähiopintoja. Tämä mahdollistaa opiskelun ja työelämän yhteensovittamisen.

– Tarvitaan entistä joustavampia tapoja opiskella sairaanhoitajaksi, jotta opiskelijat voivat helpommin yhdistää opinnot perhe- ja työelämän kanssa. Joustavat opinnot antavat myös erilaisissa elämäntilanteissa oleville ihmisille mahdollisuuden uudelleenkouluttautumiseen, sanoo Forss.

Uusi koulutus vastaa työelämän tarpeisiin etenkin Etelä-Suomen alueella.

– Pääkaupunkiseudulla ja koko eteläisessä Suomessa on suuri pula kaksikielisistä sairaanhoitajista, huomauttaa koulutuspäällikkö Paula Koistinen Diakista.

Kaksikieliseen sairaanhoitajakoulutukseen voi hakea opiskelijaksi kevään yhteishaussa 18.3.–1.4.2020. Opinnot alkavat syksyllä 2020.

Lisätietoja koulutuksesta:

https://www.diak.fi/hakeminen/koulutukset/amk/sairaanhoitaja-amk-kaksikielinen-koulutus-suomi-ruotsi-yhteistyossa-arcadan-kanssa/

Lisätietoa:

Maria Forss, hoitoalan koulutusyksikön johtaja, Arcada, puh. 0207 699 471
Paula Koistinen, koulutuspäällikkö, Diakonia-ammattikorkeakoulu, puh. 040 869 6043