Valviran sähköinen asiointi käyttöön

Kaikki Diakista valmistuvat sosiaali- ja terveysalan ammattikorkeakoulututkinnon suorittaneet hakevat ammatinharjoittamisoikeutta marraskuun 2019 valmistumista alkaen itse suoraan Valviralta.
Valviran sähköinen asiointi terveydenhuollon ammattikorkeakoulututkinnon suorittaneille on otettu käyttöön. Ammattikorkeakoulusta valmistuneet voivat nyt hakea terveydenhuollon ammattihenkilön ammatinharjoittamisoikeutta kätevästi Valviran sähköisessä asioinnissa. Paperiasiakirjoja ei tarvita, vaan ammatinharjoittamisoikeuden käsittely hoituu palvelussa sähköisesti alusta loppuun.

Vastuu ammatinharjoittamisoikeuden hakemisesta siirtyy valmistuneille

Oppilaitokset ovat tähän saakka toimittaneet Valviraan vahvistuksia terveydenhuollon ammattiin johtavan koulutuksen suorittaneiden tutkintotiedoista (ns. yhteisvahvistuslistat). Yhteisvahvistuslistojen käsittely päättyy marraskuun lopussa.
Lue lisää Valviran uutiset ja tiedotteet