Diak jälleen neljänneksi vetovoimaisin yhteishaussa

Diak oli syksyn yhteishaussa neljänneksi vetovoimaisin ammattikorkeakoulu. Diak saavutti vetovoimaisuudessa saman sijoituksen myös kevään yhteishaussa. Vetovoiman muodostaa aloituspaikkojen määrä suhteessa kaikkien hakijoiden määrään.

Diakissa haettavina olleista tutkinnoista suosituin oli sosionomi (AMK) -tutkinto, joka kasvatti hakijamääriään edellisvuodesta Helsingin- ja Porin-kampuksilla. Niin ikään sosionomi (AMK) diakoniatyö – tutkinto kiinnosti hakijoita kaikilla Diakin kampuksilla, joissa koulutus oli haussa: Helsingissä, Oulussa ja Porissa.

Sosionomin koulutus antaa valmiudet sosiaalialan laajalle kentälle asiakas-, ohjaus-, neuvonta- ja johtamistyön tehtäviin.

– Sosionomi työskentelee siellä, missä hätä on suurin. Diakiin hakevat opiskelijat haluavat parantaa maailmaa ja auttaa lähimmäisiä monella tapaa. Se näkyy sosionomin, diakonin ja diakonisen hoitotyön tutkintojen suosion vahvistumisessa, sanoo Diakin toimitusjohtaja, rehtori Tapio Kujala.

Tutkinto-opiskelijaksi voi seuraavan kerran hakea keväällä. Kevään yhteishaku järjestetään kahdessa osassa: 8.1.2020-22.1.2020 (englanninkieliset AMK-koulutukset) ja 18.3.-1.4.2020 (suomenkieliset AMK-koulutukset ja kaikki YAMK-koulutukset).

Valinnan tulokset

Ilmoitamme nettisivuillamme, kun valinnan tulokset ovat valmiit. Valinnat varmistuvat 29.11.2019 mennessä. Valittujen opiskelijoiden nimiä emme julkaise netissä.

Hakija näkee lopullisen tilanteensa Opintopolku-palvelusta. Kaikki hakijat saavat tiedon opiskelijavalintojen tuloksesta sähköpostitse.

Hakijalle tarjotaan yhteishaussa vain yhtä opiskelupaikkaa eli ylimmäksi sijoitettua hakukohdetta, johon valinnan tulos riittää.

Jäikö opiskelupaikka saamatta?

Tutustu Diakin avoimen ammattikorkeakoulun tarjontaan! Avoimessa ammattikorkeakoulussa voit suorittaa samoja opintojaksoja kuin Diakonia-ammattikorkeakoulun tutkinto-opiskelijatkin.

Tutkinto-opiskelijaksi voi seuraavan kerran hakea keväällä. Kevään yhteishaku järjestetään kahdessa osassa: 8.1.2020-22.1.2020 (englanninkieliset AMK-koulutukset) ja 18.3.-1.4.2020 (suomenkieliset AMK-koulutukset ja kaikki YAMK-koulutukset).

Lisätiedot: