Kalasatamaan rakentuu yhteisöllisiä opiskelija-asuntoja Diakin opiskelijoille

Setlementtiasuntojen rakennuttaman talon asunnot suunnataan Diakin opiskelijoille, ja ne tulevat hakuun marraskuussa 2019. Asuntojen vuokrataso tulee olemaan markkinahintaa alhaisempi.

Kolmen kerrostalon muodostama kortteli tarjoaa kohtuuhintaisia vuokra-asuntoja ja monipuolisia virkistysmahdollisuuksia nuorille aikuisille, opiskelijoille sekä senioritaiteilijoille Helsingin kantakaupungista.

Helsingin Kalasatamaan valmistuu alkuvuodesta 2020 Kiinteistöyhtiö Ars Longan, Setlementtiasuntojen sekä NAL Asuntojen yhteishankkeena kolme kahdeksankerroksista vuokrataloa, jotka tarjoavat kohtuuhintaista asumista ja laajat yhteiset tilat asukkaiden käyttöön. Viehe123-korttelin rakennuttajien tavoitteena on eri sukupolvien yhteinen arki ja asukkaiden hyvinvointia tukeva asuminen.

Taiteilijoiden perustaman Kiinteistöyhtiö Ars Longan senioritaloon valmistuu 56 vuokrahuoneistoa seniori-ikäisille muotoilijoille, kuvataiteilijoille ja kirjailijoille. Setlementtiasunnoille valmistuu 81 asuntoa opiskelijoille ja NAL Asuntojen rakennuksessa on 77 asuntoa nuorille aikuisille.

Asukkaita varten kuntopolku, taidetta ja kuntosali

Talojen yhteistilat tarjoavat asukkaille monipuolista virkistystä, kohtaamistiloja ja harrastamista. Asukkaiden käytössä on muun muassa kuntosali, saunatilat sekä työskentely- ja näyttelytiloja. Kattoterassille rakentuu kuntopolku, oleskelualue sekä viljelyaltaita. Talojen sisälle tehdään kävelyreitti, jonka varrelle tulee taidetta.

Jakamalla yhteiset tilat kolmen talon kesken mahdollistetaan asukkaille kustannustehokkaasti monipuolisempia palveluita ja harrastamista.

Talot harjakorkeudessa

Kesäkuussa 2018 alkanut rakennusprojekti on nyt harjakorkeudessa. Asukasvalinta käynnistyy marraskuussa 2019 ja tiedotetaan Diakin opiskelijoille erikseen.