Yritysideoista kilpailtiin Uskalla Yrittää -finaalissa 8.–9.5. Helsingissä

Diakin ja Laurean opiskelijoista koostuva INTU NY jatkoi riemukasta kulkuaan Uudenmaan semifinaalista valtakunnalliseen finaaliin, joka järjestettiin 8.–9.5. Helsingissä.

Uskalla Yrittää -finaali on Nuori Yrittäjyys ry:n järjestämä SM-kilpailu NY Vuosi yrittäjänä ja NY Start Up ‑ohjelmien yrityksille. Finaalin voittajat lähtevät edustamaan Suomea EM-kilpailuihin Osloon. Uskalla Yrittää -finaali on Suomen merkittävin vuosittainen nuorten yrittäjyyskilpailu.

Intu NY:n (Investoi Tulevaisuuteen) yritysidean konsepti on osa suurempaa palvelukenttää, ja sen kohderyhmänä ovat maahanmuuttaja- ja pakolaistaustaiset henkilöt. Palvelun tarkoituksena on tukea heidän mielenterveyttään luovin ja yhteisöllisin menetelmin ostopalvelun muodossa.

Palvelu puuttuu toimettomuuteen ja auttaa maahanmuuttajia integroitumaan yhteiskuntaan kuntoutuspalveluiden avulla. Ostopalvelu sisältää sekä konsultointia ja ryhmien kuntoutusta että räätälöityjä palveluja yksittäisille käyttäjille.

Uskalla Yrittää -finaali koostui kahdesta osasta. Finaalin ensimmäisenä arvioitavana osuutena olivat yritysesittelyt. Jokaisella yrityksellä oli 4 minuuttia aikaa kertoa oman yrityksensä toiminnasta tuomaristolle englanniksi. Esitykset kuultiin Original Sokos Hotel Presidentin tiloissa.

Finaalin kohokohta oli kuitenkin messutapahtuma, joka järjestettiin kauppakeskus Kampissa. Messuilla finalistit esittelivät ja myivät tuotteitaan ja palveluitaan. Messut tarjosivatkin erinomaisen mahdollisuuden päästä tutustumaan nuorten ideoihin ympäri Suomen.

Niko Taponen, Juho Mattila, Jasmin Nokela, Nelli Raappana, Mohamed Kahiye ja Abdulkadir Wehliye olivat innoissaan mahdollisuudesta tuoda INTU NY:n liikeideaa tunnetuksi. Maahanmuuttajataustaisten integroiminen yhteiskuntaan on koko tiimiä yhdistävä tekijä.

Tiimi kokee, että he ovat oppineet kevään aikana hurjasti ja kannustavatkin kaikkia opiskelijoita osallistumaan NY Start Up -kurssille. Yrittäjyyden lisäksi he saivat paljon kokemusta myös tiimityöskentelystä, esiintymisestä, organisoinnista sekä johtajuudesta. Osallistuminen Uskalla Yrittää -kilpailuun oli tiimille antelias kokemus. Vaikka voittoa ei enää finaalista tullutkaan koko tiimi on kiitollinen kokemuksistaan ja hyödyntävät oppimaansa myös tulevaisuudessa.

– Tiimi lähti alusta asti kehittämään ideaansa kunnianhimoisesti ja luottavaisin mielin. Semifinaalivoitto ja finaaliin valmistautuminen ovat tuoneet myös haasteita, mutta ennen kaikkea matka on antanut paljon, kuvailee Niko Taponen.