Tule Diak Areenaan Reunalla – näkökulmia syrjäytymiseen 23.3.

Sosiaali- ja terveysalalla törmää väistämättä yhteiskunnan nurjaan puoleen. Suomessa on tälläkin hetkellä yli 60 000 15–29-vuotiasta koulutuksen ja työelämän ulkopuolella olevaa syrjäytynyttä nuorta. Missä he ovat?

Tule Diak Areenaan kuuntelemaan ja keskustelemaan kuuron rap-artistin Signmarkin, kokemusasiantuntija Kati Holstikon, ja Diakin alumnin, projektipäällikkö Mertsi ”Medi” Ärlingin kanssa syrjäytymisestä ja eriarvoistumisesta.

Diak Areena: Reunalla – näkökulmia syrjäytymiseen järjestetään lauantaina 23. maaliskuuta klo 11.30–15.30 Diakin Helsingin-kampuksella, Kyläsaarenkuja 2. Tarjolla on puheenvuorojen ja keskustelun lisäksi pientä purtavaa, verkostoitumista  ja rentoa seuraa. Tapahtuma on maksuton.

Ilmoittaudu mukaan Lyytissä 17.3. mennessä!

Kuuro rap-artisti Signmark

Miten tehdä musiikkia, jos olet syntynyt kuurona? Signmark ei ole jäänyt pohtimaan omaa kohtaloaan, vaan on tehnyt itsestään maailman ensimmäisen levyttävän kuuron rap-artistin. Kymmeniä tuhansia ihmisiä ympäri maailmaa inspiroineella Signmarkilla on selvä sanoma: kuuroja tulisi kohdella kielivähemmistönä.

Mahdottomasta voi tehdä mahdollisen, kunhan vain asenne on oikea! Hullustakin ideasta voi tulla todellista, kunhan siihen vain uskaltaa heittäytyä – epäonnistumisenkin pelossa. Signmark on tästä elävä esimerkki.

Kokemusasiantuntija ja mielenterveyskuntoutuja Kati Holstikko

Holstikko on ollut lastensuojelun asiakas lapsesta saakka. Holstikon isä kuoli päihteisiin hänen ollessaan seitsemänvuotias. Mielenterveydelliset ongelmat kasaantuivat, eikä Kati saanut tarvitsemaansa tukea.

Lopulta hänet erotettiin peruskoulusta ja Kati unohtui vuosiksi kotinsa seinien sisäpuolelle.

Huumorintajuinen ja omaa tietään kulkeva maailmanparantaja avaa kokemuksiaan Diak Areenassa: Millaisia ajatuksia syrjäytynyt joutuu käsittelemään? Miten voi saada otteen arjesta uudelleen ja kuinka palata takaisin yhteiskuntaan?

Diakin alumni, projektipäällikkö Mertsi ”Medi” Ärling

Mediassa runsaasti huomiota saaneen Työnimi-kampanjan taustahahmo Mertsi ”Medi” Ärling on tottunut nostamaan yhteiskunnan epäkohtia esiin. Projektipäällikkönä hän pitelee käsissään useita lankoja, jotka kaikki johtavat tasa-arvoisempaan ja onnellisempaan Suomeen.

Suurisydäminen Diakin alumni työskenteli aikaisemmin kirkon diakoniatyöntekijänä, missä hänen vastuullaan oli muun muassa ruokajakelun toteuttaminen. Näkökulmia syrjäytymiseen Mertsi ammentaa paitsi omista kokemuksistaan myös kohtaloista, joita hän on joutunut todistamaan.

Tervetuloa Diak Areenaan!

Diak Areena on kahdesti vuodessa järjestettävä tapahtuma, jossa ajankohtaisia teemoja käsitellään mielenkiintoisten puhujien vinkkelistä. Tapahtuma on suunnattu alumneille ja kaikille verkostoitumisesta ja yhteiskunnallisista aiheista kiinnostuneille.

Lisätiedot: