”Pahoista asioista voi aina syntyä jotakin uutta”

Mari Aulisen öljyväritöitä on näytillä Diakin Helsingin-kampuksen ensimmäisen kerroksen galleriassa 18. tammikuuta asti. Näyttely on avoin kaikille, tervetuloa!

Taiteilija Mari Aulinen on maalannut nuoresta lähtien. Ensimmäiset öljyvärinsä hän varasti siskoltaan, joka sai ne rippilahjaksi. Sen jälkeen hän on maalannut aina kun on siltä tuntunut. Hän ei myönnä suunnittelevansa taidettaan tietoisesti.

– En suunnittele taidettani, se vain tulee jostain!

Aulinen on koulutukseltaan sairaanhoitaja ja sosionomi. Toimiessaan psykiatrisena sairaanhoitajana hän on kohdannut paljon uupumusta. Se on vaikuttanut myös hänen taiteeseensa.

– Opin, että uupuminen on luonnollista, ja uupumuksessakin ihminen voi olla turvassa. Siitä voi syntyä jotakin uutta.

Aulinen puhuukin paljon siitä, kuinka elämässä pahoista asioista voi syntyä jotain uutta. Hän sanoo ajattelevansa, että myös se raivostuttava tilanne, kun mitään ei synny, on aina alku jollekin uudelle – niin taiteessa kuin muussa elämässä.

Mari Aulisen Maalauksia-näyttelyn avajaiset pidettiin Diakin Helsingin-kampuksella torstaina 15. marraskuuta. Aulisen teoksia voi käydä katsomassa Galleria Diakissa maanantaista perjantaihin kello 8–20.