Sosionomi-diakonin yhdistelmätutkinto Diakin vetonaula syksyn yhteishaussa      

Diakonia-ammattikorkeakoulun koulutustarjonta kiinnosti jälleen hakijoita syksyn yhteishaussa. Diakiin haki 3,98 ensisijaista hakijaa yhtä aloituspaikkaa kohden. Syksyn yhteishaku korkeakouluopintoihin päättyi keskiviikkona 19.9.2018.

Diakin koulutuksiin haki yhteishaussa ja samanaikaisesti järjestetyssä erillishaussa yhteensä 3 717 henkilöä. Ensisijaisia hakijoita oli yhteensä 1 168.

Etenkin sosionomi (AMK), diakoniatyö -tutkinto kiinnosti hakijoita. Hakijamäärät diakoniopintoihin kasvoivat kaikilla Diakin kampuksilla, joissa koulutus oli haussa: Helsingissä, Oulussa ja Porissa.

Sosionomi-diakonin kaksoistutkinto mahdollistaa työskentelyn sosionomina. Lisäksi se antaa laillistetun kelpoisuuden Suomen evankelis-luterilaisen kirkon diakonian virkoihin.

– Diakoni tukee yksilöitä, perheitä, ryhmiä ja yhteisöjä eri elämäntilanteissa. Usein työ tarkoittaa äänettömän hädän kuulemista ja näkemistä sekä sen syihin vaikuttamista. On hienoa, että hakijoita kiinnostaa merkityksellinen työ, sanoo Diakin toimitusjohtaja, rehtori Tapio Kujala.

Valinnan tulokset

Ilmoitamme nettisivuillamme, kun valinnan tulokset ovat valmiit. Valinnat varmistuvat 29.11.2018 mennessä. Valittujen opiskelijoiden nimiä emme julkaise netissä.

Hakija näkee lopullisen tilanteensa Opintopolku-palvelusta. Kaikki hakijat saavat tiedon opiskelijavalintojen tuloksesta sähköpostitse.

Hakijalle tarjotaan yhteishaussa vain yhtä opiskelupaikkaa eli ylimmäksi sijoitettua hakukohdetta, johon valinnan tulos riittää.

Jäikö opiskelupaikka saamatta?

Tutustu Diakin avoimen ammattikorkeakoulun tarjontaan! Avoimessa ammattikorkeakoulussa voit suorittaa samoja opintojaksoja kuin Diakonia-ammattikorkeakoulun tutkinto-opiskelijatkin.

Tutkinto-opiskelijaksi voi seuraavan kerran hakea keväällä. Kevään yhteishaku järjestetään kahdessa osassa: 9.−23.1.2019 (englanninkieliset AMK-koulutukset) ja 20.3.−3.4.2019 (suomenkieliset AMK-koulutukset ja kaikki YAMK-koulutukset).

Lisätiedot: