Diakin vuosi 2017 oli menestyksekäs

Vuonna 2017 Diakonia-ammattikorkeakoulu onnistui nopeuttamaan opiskelijoiden valmistumisaikataulua ja kasvattamaan hankerahoitustaan. Diakin toiminnallisessa vuosikertomuksessa kerrotaan onnistumisista ja haasteista toimintavuonna 2017.

Diakin uusi organisaatio astui voimaan 1.1.2017. Se järjestäytyi neljään uudenlaiseen tulosalueeseen: koulutukseen, innovaatiotoimintaan, kampuspalveluihin ja rehtoraattiin.

− Diakin yhteisessä tekemisessä edettiin reippain askelein – suorastaan harppauksin. Henkilöstö on ottanut johtamisjärjestelmän ja uudenlaisen tavoiteasetannan omakseen, kertoo Diakin toimitusjohtaja, rehtori Tapio Kujala.

Menestystä monella saralla

Yksi merkittävimmistä saavutuksista oli Diakin menestys 55 opintopisteen suorittaneiden rahoitusmittarissa. Tämän opetus- ja kulttuuriministeriön asettaman rahoitusmittarin tarkoituksena on edistää korkeakouluopintojen rivakkaa suoritustahtia.

− Lukuvuoden 2016–2017 aikana vähintään 55 opintopistettä suorittaneiden opiskelijoiden osuus oli lähes 70 prosenttia. Diakin tulos oli korkeakoulujen paras, Tapio Kujala sanoo.

Toinen keskeinen saavutus oli ulkopuolisen hankerahoituksen kasvu verrattuna edelliseen toimintavuoteen.

− Hankerahoituksen määrä oli toimintavuoden lopussa lähes 2,4 miljoonaa euroa. Hanketoiminta vahvistui erityisesti Pohjois-Suomessa ja Oulun-kampuksella, Kujala kertoo.

Lataa vuosikertomus Diakin nettisivuilta.

Lisätiedot: