Näppärä sovellus ravintolan valitsemiseen – Diakin lehtorin ohjaama joukkue mukaan Ny Start Up -finaaliin

Pääkaupunkiseudun korkeakoulujen yhteiseltä Ny Start Up -kurssilta Uskalla yrittää -kilpailun finaaliin päässyt Softbun on karttapohjainen mobiilisovellus erityisruokavaliota noudattaville. Sovellus tulee käyttäjien kokeiltavaksi kevään 2018 aikana.

Softbun-tiimin jäsenet ovat Mira Lahtinen, Jaakko Salo sekä Riikka Marsh. Tiimin ohjaajana toimii Diakin suomen kielen ja viestinnän lehtori Hanna Hovila.

– Ajauduin yhteistyöhön mukaan sattumalta, kun Diakissa etsittiin Ny Start Up -kurssille ohjaavaa opettajaa, joka olisi innostunut pelaamisesta ja pelillistämisestä. Innostuin tiimistä ja ideasta heti jo kurssin aloituspäivänä, Hanna Hovila kertoo.

Hovila on ensimmäistä kertaa mukana ohjaamassa startup-yrittäjyyttä, mutta molemmat hänen ohjaamansa tiimit pääsivät finaaliin asti. Toinen tiimi Wooden Cauldron on erikoistunut lautaroolipeleihin.

– Tulevaisuuden työelämä menee siihen suuntaan, että työtä tehdään nopealla tahdilla monialaisissa tiimeissä ja työskentelyote on yrittäjämäinen. Myös sote-alalla yrittäjyys on yhtä tärkeämpi työskentelymuoto ja tulee yleistymään entisestään. Siksi tällaiset monialaiset ja moniammatilliset kurssit ovat ehdottoman tärkeitä ja antoisia, Hovila summaa.

Ideasta käytäntöön

Tutkimusten mukaan yhä useampi henkilö noudattaa jotain erityisruokavaliota. Myös ulkona syöminen on lisääntynyt.

Idea sovellukseen syntyi tarpeesta, kun Jaakko Salo yritti ulkomaanmatkallaan löytää ravintolaa, joka noudattaisi hänen erityisruokavaliotaan. Hän koki sen yllättävän haasteelliseksi.

– Oikean ravintolan löytäminen tuntui arpapeliltä. Vaikka sopiva paikka lopulta löytyi, se ei vastannutkaan sitä, mitä netin arvosteluissa oli luvattu, Salo kertoo.

Sovellus oli alun perin suunnattu gluteenittoman ruoan etsimiseen, mutta tiimin käsissä se kasvoi käsittämään muitakin erityisruokavalioita.

Ensimmäinen kosketus yrittäjyyteen

Kenelläkään tiimiläisellä ei ollut aikaisempaa kokemusta yrittämisestä tai sovellusten tekemisestä. Tämä ei kuitenkaan tekemistä hidastanut.

– Saimme Metropoliasta pelialan opiskelijoita avuksemme. He ovat tehneet aivan mahtavaa työtä tämän eteen! Heidän ansioistaan olemme nyt saaneet sovelluksen demoversion valmiiksi, Salo kiittelee.

Parasta sovelluksessa on sen yhteisöllisyys. Käyttäjät voivat antaa palautetta ja arvostella ravintoloita muiden nähtäväksi.

Sovellus kokoaa kaikki ravintolat saman palvelun alle ajan tasalla olevien ruokalistojen kanssa. Tämä helpottaa sopivan ravintolan löytämisen oman tai tuttavien erityisruokavalion mukaan vieraallakin paikkakunnalla.

– Sovellus on suunniteltu erityisesti isoja kaveriporukoita ajatellen. Melkein kaikilla on nykyään jokin erityisruokavalio, eikä sopivan ravintolan löytäminen ole itsestäänselvyys. Mutta me haluamme tehdä siitä sellaisen, Salo toteaa.

Kilpailun finaali järjestetään 18.4.

Voit osallistua sovelluksen kehittämiseen lähettämällä ideoita ja palautetta osoitteeseen softbunfinland@gmail.com. Mitä juuri sinä toivot tämän tyyliseltä sovellukselta?

Lisätietoa sosiaalisessa mediassa