Diak ja Jyväskylän yliopiston avoin yliopisto yhteistyöhön – avaustapahtuman aiheena työelämän murros

Diak ja Jyväskylän yliopiston avoin yliopisto ovat aloittaneet yhteistyön.

Avoimen yliopiston opiskelijoille yhteistyö tarkoittaa ennen kaikkea uusia lähiopetustiloja: avoin yliopisto järjestää Helsingin-opetuksensa tästä syksystä alkaen Diakin kampuksella Kalasatamassa.

Yhteistyötä juhlistettiin 29. elokuuta Ihminen työelämän murroksessa -yleisötapahtumalla, joka tarjosi osallistujille paitsi konkreettisia kouluttautumisvinkkejä myös näkökulmia työelämän murrokseen.

– Nykyaikana tarvitaan entistä joustavampia opintopolkuja sekä parempia mahdollisuuksia elinikäiseen oppimiseen. Työelämässä ja arjessa on paljon paineita ja vaatimuksia. Aikuisopiskelulla on paikkansa mielekkäässä arjessa, sillä se voi auttaa löytämään oppimisen ilon uudelleen koulutustaustasta riippumatta, sanoi Jyväskylän yliopiston avoimen yliopiston johtaja Jukka Lerkkanen avajaispuheenvuorossaan.

– Diakista valmistuneet työllistyvät hyvin. Tutkintoon johtavan koulutuksen ohella avoin ammattikorkeakoulu on hyvä väylä päästä opiskelemaan ja saada valmiuksia työelämään, totesi puolestaan Diakin toimitusjohtaja, rehtori Tapio Kujala avauksessaan.

Diakin ja Jyväskylän yliopiston avoimen yliopiston yhteistyö saattaa tulevaisuudessa ulottua myös opintojaksoihin.

– Meillä on hyvät mahdollisuudet järjestää yhdessä avoimia korkeakouluopintoja ja paketoida niitä eri kansalaisten tarpeisiin, Lerkkanen sanoi.

Ihminen työelämän murroksessa -yleisötapahtumassa etsittiin puheenvuorojen ja yleisökeskustelun avulla vastauksia päivänpolttaviin kysymyksiin: Mikä on ihmisen rooli työn arjessa? Vaikuttaako monikielisyyden lisääntyminen tai väestön ikääntyminen työelämään?

Voiko sisäisen yrittäjyyden ajattelutapa auttaa eteenpäin työelämässä?

Jyväskylän yliopiston avoin yliopisto on Suomen suurin avoimen yliopistokoulutuksen järjestäjä, joka tunnetaan laadukkaista etäopinnoista ja verkkovälitteisestä opetuksesta. Avoimen yliopiston ydinosaamista on koulutuksellista tasa-aroa ja elinikäistä oppimista edistävä yliopisto-opetus. Jyväskylän yliopisto tuottaa neljänneksen Suomen avoimesta yliopisto-opetuksesta.

Diak on puolestaan Suomen suurin sosiaalialan ammattikorkeakoulutuksen tarjoaja. Diakin tutkintoon johtavissa koulutuksissa sekä avoimessa ammattikorkeakoulussa voi opiskella sosiaali- ja terveysalan sekä kirkon alan ja tulkkausalan opintoja. Diakin toimipisteet sijaitsevat Helsingissä, Oulussa, Pieksämäellä, Porissa ja Turussa.

Kuvateksti: Ihminen työelämän murroksessa -tapahtumassa kuultiin ajatuksia ja keskustelua herättäviä puheenvuoroja mm. sisäisestä yrittäjyydestä. Kuva: Kimmo Turtiainen