Siirry sisältöön

Rekrytoi Diakin opiskelijoita työharjoitteluun

Harjoittelut ovat tärkeä osa ammattikorkeakouluopintoja, ja kaikki Diakin opiskelijat suorittavat opintojensa aikana useita harjoittelujaksoja.

Ottamalla opiskelijoita harjoitteluun voitte vaikuttaa myös työnantajamielikuvaanne ja tunnettuuteen työmarkkinoilla. Harjoittelusta saatu positiivinen mielikuva rohkaisee opiskelijaa hakeutumaan ko. alalle ja jopa työyhteisöön töihin.


Haluatko yhteistyökumppaniksi harjoittelussa?

Jos olet kiinnostunut rekrytoimaan Diakin opiskelijoita harjoitteluun, voit ottaa yhteyttä vararehtori Sanna Wesankoon: sanna.wesanko@diak.fi. Organisaatio tekee Diakin kanssa harjoittelusopimuksen. Sopimus on organisaatiokohtainen, ei esimerkiksi yksikkökohtainen, ja se tarvitsee tehdä vain kerran.

Kun sopimus on tehty, voit alkaa rekrytoida harjoittelijoita. Sosiaali- ja terveys alan organisaatiot vievät harjoittelupaikat ensisijaisesti Jobiili-järjestelmään, josta opiskelijat löytävät ne helpoiten.

Yksittäisistä palkallisista harjoittelupaikoista voit ilmoittaa myös sähköpostitse Diakin viestinnälle osoitteeseen viestinta@diak.fi. Viestintäpalvelut vievät ilmoitukset opiskelijoiden sisäiselle uutispalstalle.

Humanistisen- ja kasvatusalan eli tulkkausalan organisaatiot saavat paikkojen ilmoittamisesta ohjeet harjoittelusopimuksen tekemisen yhteydessä.

Tervetuloa harjoittelutyönantajaksi!


Sosiaali- ja terveysalan harjoittelujen varausjärjestelmä Jobiili

Diakin sosiaali- ja terveysalan koulutuksissa on käytössä valtakunnallinen harjoittelupaikkavarausjärjestelmä Jobiili, jota käyttävät kaikki näiden alojen koulutuksia tarjoavat ammattikorkeakoulut Suomessa. Jobiili sijaitsee osoitteessa jobiili.fi.

Työnantajat ilmoittavat järjestelmässä varattavissa olevia harjoittelupaikkoja. Opiskelijan tekemän varauksen tarkistaa ja vahvistaa puolestaan harjoittelusta vastaava opettaja. Työnantaja voi edellyttää myös haastattelua ennen harjoittelupaikan lopullista vahvistamista. Jobiilin käyttö on työnantajalle maksutonta.

Jobiiliin pääset osoitteesta jobiili.fi. Järjestelmän etusivulta löydät kirjalliset käyttöohjeet ja opasvideot sekä työnantajille, opiskelijoille että opettajille. Harjoitteluhakujen aikatauluista tiedotetaan myös Diakin nettisivuilla.

Uudet opiskelijat perehdytetään Jobiiliin lukukausittain. Diakin kampusten Jobiili-ylläpitäjät järjestävät myös opiskelijoille työpajoja ennen lukukauden harjoittelupaikkahaun alkamista.

Työnantajien Jobiili-perehdytystä järjestetään alueellisesti yhteistyössä muiden ammattikorkeakoulujen kanssa. Olethan tarvittaessa yhteydessä!

Diakin Jobiili-työryhmä

  • Helsingin-kampus: Jaana Tilli
  • Oulun-kampus: Ulla Lahtela
  • DiakHub Itä-Suomi: Mari Pulkkinen
  • Porin-kampus: Ella Eronen-Levonen ja Anu Hellesuo

Sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@diak.fi.

Jobiili-työryhmän yhteinen sähköposti: jobiili@diak.fi