Siirry sisältöön
Ladataan Tapahtumat

Webinaari: Mitä annettavaa tekoälyllä on yksinäisyyden vähentämiseen?

  • Tämä tapahtuma on mennyt.
Vapaa pääsy

Tervetuloa kuulemaan mitä annettavaa tekoälyllä on yksinäisyyden vähentämiseen 16.3 klo 9 – 12.

Webinaarissa esitellään Esiselvitys tekoälyn hyödyntämisestä yksinäisyyden vähentämisessä -hankkeen tuloksia. Hankkeessa on tehty kartoitus tekoälyn hyödyntämisestä yksinäisyyden ehkäisemiseksi sekä tehty tekstianalyysi kokeiluja Reaktor Oy:n kanssa.

Hankkeen tulosten lisäksi webinaarissa on asiantuntija-alustuksia etäelämän jälkeisestä ajasta, omien vahvuuksien tunnistamisesta sekä case-esimerkki teknologian hyödynnettävyydestä yksinäisyyden torjumiseen.

Tervetuloa! Ilmoittaudu mukaan oheisesta linkistä 14.3.2021 mennessä. Saat linkin webinaariin viimeistään 15.3.2021 mennessä. Ilmoittaudu tästä linkistä: https://link.webropolsurveys.com/S/23D107057C323984

OHJELMA

09:00 Avaus
Sakari Kainulainen, asiantuntija, Diak

09:05 Tekoäly ja yksinäisyys – projektin tulokset.
Nicholas Andersson, asiantuntija, Diak

09:30 Tekstiä analysoiva AI: sovelluksena yksinäisyys
Ville Rantanen. Data Scientist, Reaktor Oy

10:00 Digitaalinen palvelu yksinäisyyden lieventäjänä. CASE: Miten Nappi Naapuri -palvelu on toiminut naapurustojen kohtaamisten kynnyksen madaltajana.
Tanja Jänicke, Palvelumuotoilija, Yhteismaa ry

10:15  Omien vahvuuksien tunnistaminen
Harri Ketamo, HeadAI Oy  

10:30-10:40 TAUKO

10:40 Etäelämän jälkeinen yksinäisyys?
Niina Junttila, Kasvatuspsykologian professori, opetusneuvos

10:55 Uudenmaan liitosta tukea ja verkostoyhteyksiä tekoälyn Sote- hyödyntämiseen?
Heikki Kallasvaara, EU-erityisasiantuntija, Uudenmaanliitto

11:10 Mitä sanapilvet kertovat? Paneelikeskustelu

11:45 Seuraavat askeleet ja yhteenveto

Kehittämässä mukana

Sakari Kainulainen, asiantuntija, dosentti (hyvinvointitutkimus), Diakonia-ammattikorkeakoulu. Sakari on tutkinut neljännesvuosisadan ihmisten hyvinvointia erityisesti heidän kokemustensa kautta. Ihmisen arvio hyvinvoinnistaan kertoo paljon siitä millaisessa elinympäristössä hän elää. Yksi keskeisimpiä hyvinvointiimme vaikuttavia asioita ovat ihmissuhteet. Niiden puute laskee elämään tyytyväisyyttämme. Sakari on tutkinut myös hyvinvoinnin kääntöpuolta, huono-osaisuutta, sekä yksilön että yhteiskunnan tasoilla. Hyvinvointia on mitattu yleisen väestön lisäksi asunnottomilla, leipäjonoissa, huumeiden käyttäjillä ja vangeilla. Diakonia-ammattikorkeakoulussa hän on soveltanut tutkimustietoa kehittämishankkeissa, joissa on muun muassa syntynyt huono-osaisuus-karttasivusto (diak.fi/eriarvoisuus) ja 3X10D-elämäntilannemittari.

Nicholas Andersson on toiminut pitkään robotiikan ja tekoälyn saralla. Tällä hetkellä hän toimii asiantuntijana Diakonia-ammattikorkeakoulussa. Hän on erityisesti perehtynyt teknologioiden mahdollisuuksiin edistää ihmisten ja yhteiskunnan hyvinvointia eri keinoin.  Nicholas toimii puhujana, asiantuntijana, konsulttina fasilitaattorina sekä on mukana kirjoittamassa raportteja.

Jukka Koskiniemi toimii tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminnan asiantuntijana Diakonia-ammattikorkeakoulussa (Diak). Koulutukseltaan Jukka on yhteiskuntatieteiden maisteri valtio-opista. Jukalla on yli 20 vuoden kokemus ulkoisesti rahoitettavien hankkeiden suunnittelusta, rahoituksen hakemisesta ja toteuttamisesta. Diakin hanketoiminnassa Jukka on ollut mukana erityisesti sosiaalisen osallisuuden lisäämiseen sekä koulutuksessa ja yhteiskunnassa olevien aliedustettujen ryhmien tilanteen parantamiseen liittyvissä kotimaisissa ja kansainvälisissä hankkeissa.

Niina Junttila: Niina työskentelee professorina Turun yliopiston Opettajankoulutuslaitoksella sekä monitieteellisessä, lasten ja nuorten poikkisektoriaalisen hyvinvointityön kehittämiseen tähtäävässä Sote-Akatemiassa. Tutkimuksessa Niinaa kiinnostavat erityisesti yksinäisyyteen ja ostrakismiin liittyvät psyykkiset ja sosiaaliset mekanismit.

Harri Ketamo on yrittäjä ja riippumaton tutkija. Tällä hetkellä hän kehittää perustamassaan yrityksessä Headai:ssa yleistä semanttista tekoälyä monimutkaisten päätösten tekoa tukemaan. Hänen edellisistä yrityksistä SikllPixels ja GameMiner toimivat pelialalla, xTask ja Learning Fingerprint tuottivat analytiikkaa oppimisympäristöjen ja massiivikurssien taustalle. Harri on taustaltaan käsityön ja matematiikan opettaja, tehnyt lisensiaatin tutkintonsa oppimisen psykologiasta ja väitellyt complex adaptive systems -teemasta.

Heikki Kallasvaara vastaa Uudenmaan liitossa erityisesti Uudenmaan älykkään erikoistumisen strategiaan (RIS3) liittyvistä EU erillisohjelmien hyödyntämisen tukemisesta. Eritysfokuksena on Horizon Eurooppa ohjelma.

Ville Rantanen on alunperin väitellyt Lääketieteellisestä tiedekunnasta aiheena konenäön sovellukset syöpälääketieteessä. Reaktorilla olen tehnyt lukuisia pilotti-projekteja asiakkaille, joissa uusimpia AI-teknologioita käytetään eri aihepiireissä.

Tanja Jänicke on yksi Mesenaatti.me:n ja Yhteismaa ry:n perustajajäsenistä. Mesenaatti.me on Suomen ensimmäinen vastikepohjaiseen joukkorahoitukseen tarkoitettu palvelu. Yhteismaa ry on tunnettu muun muassa projekteistaan Siivouspäivä, Illallinen Helsingin taivaan alla ja Nappi Naapuri -palvelusta. Tanja sai 2020 Muotoilun valtionpalkinnon työstään.

Kaikki tapahtumat