Ladataan Tapahtumat

Kaikki tapahtumat

Paneelikeskustelu SuomiAreenalla: Köyhä, nuori ja kipeä (Pori)

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Diak osallistuu kesällä 2019 Suomen suurimpaan yhteiskunnalliseen keskustelutapahtumaan SuomiAreenaan. Tilaisuutta voi seurata paikan päällä, live-lähetyksenä netissä täällä sekä tallenteena tilaisuuden jälkeen MTV:n Katsomossa.

Huono-osaisuudesta voi selviytyä

Suomessa arvioidaan olevan 68 000 syrjäytynyttä nuorta. Syrjäytyneelle nuorelle, joka ei esimerkiksi ole suorittanut toisen asteen tutkintoa 25 ikävuoteen mennessä, työllistyminen on vaikeaa ja tulevaisuuden näkymät ovat heikot. Tutkimusten mukaan huono-osaisuus periytyy, jolloin syrjään jääminen voi alkaa jo varhaisesta lapsuudesta. Toisaalta huono-osaisuuden ei tarvitse olla koko elämän kestävä tuomio, vaan siitä voi myös selviytyä.

Jokaisella lapsella ja nuorella tulisi olla yhdenvertainen mahdollisuus hyvään elämään. Miten huono-osaisuuden kierteestä pääsee pois? Mitkä tekijät aiheuttavat syrjäytymistä? Mitkä palvelut ja tukitoimet toimivat tehokkaimmin syrjäytymisen ehkäisemisessä? Miten yhteiskunnan tulisi puuttua syrjäytymisen alueellisiin eroihin? Miten osallisuutta voidaan lisätä ja nuoria saada ehkäisevien palveluiden piiriin?

Keskustelijoina:

  • Tapio Luoma, arkkipiispa
  • Satu Sutelainen, verkkokriisityön päällikkö, MIELI Suomen Mielenterveys ry
  • Sakari Kainulainen, köyhyystutkija, Diak
  • Elli Aaltonen, pääjohtaja, Kela
  • kokemusasiantuntijoina Diakin opiskelijat Taija ja Jenny.

Keskustelun juontajana toimii Kari Kanala, kirkkoherra Paavalin seurakunnasta Helsingistä.

Tervetuloa mukaan kuulemaan ja keskustelemaan aiheesta asiantuntijoiden ja kokemusasiantuntijoiden johdolla!

Kaikki tapahtumat