Siirry sisältöön
Ladataan Tapahtumat

Kestävä osaaminen ja digitalisaatio

  • Tämä tapahtuma on mennyt.
Vapaa pääsy

Tule kuuntelemaan miten voimme edistää digitalisaatiota kansalaisten ehdoilla.

Tule kuuntelemaan miten voimme edistää digitalisaatiota kansalaisten ehdoilla. NVL Suomi esittää tuoreiden tutkimustulosten perusteella tehdyt viisi suositusta, DVV kertoo miten digituki järjestetään nykyään Suomessa, ja professori Päivi Rasi-Heikkinen pohtii mm. mitä ikäihimiset osaavat. Päivän lopuksi tarjoamme mahdollisuuden kehittää ideoita lyhyen Hackathonin kautta. Parhaan kokemuksen saat osallistumalla paikan päällä Helsingissä, mutta jos et mitenkään pääse, voit myös tulla kuulolle etänä. Tapahtuma on maksuton.

Paikka: Auditorio, Lapinlahden Lähde, Lapinlahdenpolku 8, Helsinki

Alustava ohjelma

10.00 ”Ikääntyvät digitalisaation haasteena – katse digiosaamisesta ikäosaamiseen!”
Päivi Rasi-Heikkinen, kasvatustieteen professori, Lapin yliopisto”Tyypillisesti kiinnitämme huomiota ikääntyvien digiosaamisvajeeseen, sen ennaltaehkäisemiseen ja korjaamiseen. Tämän lisäksi tulisi vahvemmin vastuullistaa kaikkia yhteiskunnan toimijoita kehittämään ikäosaamistaan: tietoja, taitoja, asenteitaan, etiikkaansa ja toimiaan koskien ikääntyviä digikansalaisia. Ikäosaaminen on keino kohti ikäystävällistä digiyhteiskuntaa – miten eri toimijat voivat sitä edistää?”
10.45 Keskustelua
11.15 NVL Digi suositusten esittäminen
11.45 Pienryhmäkeskustelu, ”Haasteet omasta näkökulmasta”
Mirva Gullman, Suunnittelija, DVV
12.15 13.00 Lounas (NVL tarjoaa)
13.00 Osaamisen Suomi! Onko se mahdollinen kaikille?
Sitran suosituksia kestävän ja saavutettavan osaamisen rakentamisesta avaa Tapio Huttula, projektipäällikkö, Suomen Kasvukäytävä
13.45 Yhteenveto, seuraavat askeleet, DVVn tulevaisuussuunnitelma
OPTIO:
14.00 16.30 ”Hackathon”
Miten yhteiskunnan digitalisaatiokehityksestä syrjäytyneet tai syrjäytymisvaarassa olevat saadaan kiinnittymään ympäröivään yhteiskuntaan ja yhteisöihin, jotka voivat ehkäistä digikuilun syntyä?

Olli Vesterinen, Principal Lecturer Blended Learning and Digital Pedagogy, DIAK

 

Haaste, jota hackathonissa ratkotaan, on digikuilun ehkäiseminen

Digitalisaatiokehityksestä syrjäytyneet tai syrjäytymisvaarassa olevat pitää saada kiinnittymään ympäröivään yhteiskuntaan ja yhteisöihin. Minkä konkreetin ratkaisun keksitte tähän haasteeseen?

Voit tulla yksin, koska muodostamme pienet ryhmät hackathonin alussa. Aikaa on vain 2,5 tuntia, joka on hackathonillekin vähän, mutta siinä ajassa pääsemme kokeilemaan, miten voimme tehdä jotain konkreettia tärkeän asian hyväksi.

Ennen kaikkea tarvitset positiivista asennetta – ratkaisuja on mahdollista löytää!

Ilmoittaudu nyt mukaan!

https://nvl.org/Content/Kestava-osaaminen-ja-digitalisaatio

Tapahtuman järjestää NVL Suomi yhdessä Diakin ja DVV:n kanssa.

Kaikki tapahtumat