Siirry sisältöön
Ladataan Tapahtumat

DiakLive: Kriisistä kriisiin – kuinka selvitä jatkuvassa kriisitilanteessa

Tervetuloa Diakin järjestämään tapahtumaan, josta saat työkaluja kriiseistä selviytymiseen.

Monesta tuntuu, että elämme jatkuvien kriisien aikaa. Kun kriisitilanteesta tulee uusi normaali, se haastaa niin yksilön hyvinvointia kuin mielenterveyttä. Kriisitilanteissa selviämiseen on kuitenkin keinoja, sekä itsensä että läheisten tukemiseksi. Mistä asioista kannattaa pitää kiinni kriisien keskellä? Onko kriisistä yli pääseminen yksilön omalla vastuulla, onko myös yhteisöllä roolia tässä? Milloin kriisi altistaa traumatisoitumiselle? 

Tule kuuntelemaan ja keskustelemaan aiheesta yhdessä asiantuntijoiden kanssa! Tilaisuuteen on vapaa pääsy. 

Tilaisuuden alussa kuullaan psykoterapeutti Ferdinand Garoffin puheenvuoro: ​​mitä tapahtuu kriisitilanteessa ihmisen psyykelle?

Puheenvuoron jälkeen asiantuntijapaneeli jatkaa keskustelua yhdessä yleisön kanssa. Panelisteina ovat: 

  • Ferdinand Garoff, psykoterapeutti, erikoispsykologi, Traumaterapiakeskus  
  • Elisa Laitila, opiskelija, Diakonia-ammattikorkeakoulu  
  • Ville Ojanen, aivotutkija, psykologi
  • Reija Paananen, tutkija, dosentti, Diakonia-ammattikorkeakoulu   

Tilaisuuden avaa Diakin rehtori Elina Juntunen ja sen juontaa Satu Heikinheimo 

Voit osallistua joko paikan päällä kirjasto Oodissa, tai kuunnella tilaisuutta verkon kautta. Oodin Maijansaliin mahtuu ensimmäiset 170 henkilöä paikalletulojärjestyksessä. Ilmoittaudu tapahtumaan etukäteen täällä viimeistään 10.10.2022 klo 10 mennessä. 

Puhujien esittely

Ferdinand Garoff on psykologi ja psykoterapeutti, ja työskentelee Traumaterapiakeskuksessa. Hän on aiemmin toiminut psykologina mm. Kidutettujen kuntoutuskeskuksessa, sekä lasten, nuorten ja aikuisten psykiatrisissa avohoitopalveluissa.  Hän on myös ollut aktiivinen Punaisessa ristissä ja kuuluu mm. psykologien valmiusryhmään ja SPR:n kansainväliseen reserviin. 

 

 

 

Reija Paananen toimii tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoiminnan erityisasiantuntijana Diakonia-ammattikorkeakoulussa.  Paananen on sosiaalilääketieteen dosentti, jonka erityisasiantuntemuksena on nuorten hyvinvointi. Viimeiset pari vuotta kehittämistyön kärkenä on ollut Euroopan parhaana sosiaalisena innovaationa palkittu Zekki-digipalvelu nuorten hyvinvoinnin vahvistamiseksi.  

Reijan motto on ”Jokaisella nuorella on oikeus voida hyvin” .

 

Elisa Laitila on kolmannen vuoden sosionomi, kirkon nuorisotyö -opiskelija, joka on toiminut Diakin opiskelijakunta O’Diakon hallituksessa jäsenenä sekä puheenjohtajana. Tällä hetkellä hän myös työskentelee nuorten parissa nuorisotyönohjaajana. 

 

 

Ville Ojanen on aivotutkimuksesta väitellyt psykologi. Hänen intohimonsa on ihmisen käyttäytymisen ymmärtäminen ja siihen vaikuttaminen. Ville on myös sarjayrittäjä ja keksijä.  Ville on toiminut neuropsykologina sairaalassa, HR–ammattilaisena Nokialla ja viisitoista vuotta konsulttina ja valmentajana Suomalaisessa työelämässä.

Villen motto on ”Muuta mieltä, muuta maailmaa”. 

Yhteystiedot

Jos sinulla on kysyttävää tapahtumasta, voit olla yhteydessä Diakin viestintään, os. viestinta@diak.fi.

Kaikki tapahtumat