Siirry sisältöön

Rehtorin videotervehdys opiskelijoille lukuvuoden alkajaisiksi

Tekstivastine

”Hyvää lukuvuoden alkua!

Minun nimeni on Elina Juntunen ja olen Diakin rehtori.

Toivon, että teillä on hyvä virkistävä kesä. Tässä kohdassa, kun kesä on kääntymässä kohti syyskesää, voi itsellä olla monenlaisia tunteita ja tuntemuksia. Yhtäältä kesän hyvästely saattaa olla haikeaa, ja toisaalta uuden kauden aloittaminen innostavaa ja tarjoaa uusia mahdollisuuksia.

Edelleen elämme koronaolosuhteissa ja sen joudumme ottamaan eri tavoin huomioon, kun tätä uutta lukuvuotta aloitamme.  Käynnistämme lukuvuoden etäpainotteisesti. Lähiopetustakin on. Aloittavat opiskelijat tulevat orientaatio-opetukseen kampuksille ja järjestämme siihen mahdollisimman turvalliset olosuhteet. Myös simulaatiot, taitopajat ja osa tulkkauksen opetuksesta tapahtuu kampuksilla turvallisuus huomioiden.

Toivomme kovasti, että pääsisimme syksyn aikana avaamaan lähiopetusta mahdollisimman monille. Diakilla on valmius siihen mutta tilanteeseen vaikuttaa, miten koronaolosuhteet kehittyvät eri alueilla.

Tämä tilanne on kuormittava ja pyydän, että olette erittäin matalalla kynnyksellä yhteydessä opintoihin liittyvissä asioissa omiin ryhmänohjaajiin, opinto-ohjaajiin ja kuraattoreihin. Diak tarjoaa opiskeluhyvinvoinnin palveluita, jotka ovat sinua varten. Älä jää yksin. Ole yhteydessä kysymyksissä ja pohdinnoissasi meihin.

Tärkeää on, että jokainen löytää yhteisöön liittymisen muotoja opintojensa alussa ja sen eri kohdissa. Olkaa opiskeluryhmät tässä yhteisöllisyyden rakentamisessa aktiivisia. Jokainen tarvitsee kohdatuksi tulemisen kokemusta. Ollaan jokainen nyt ja tulevaisuudessa lähimmäisiä toisillemme.

Olemme toiveikkain mielin tulevaisuuden suhteen.  Rokotekattavuus on nyt ykkösasia siinä, että saamme yhteiskuntamme toimimaan ja avoimeksi. Kaikkina aikoina on tärkeää edetä yhdessä, ratkoa asioita joukkovoimalla ja -tahdolla.

Hyvää syyslukukautta meille kaikille!”