Siirry sisältöön

“Opinnot avoimessa ammattikorkeassa auttavat laajentamaan osaamistani”

Monika Poitschke-Bister, avoimen ammattikorkeakoulun opiskelija

Lähihoitaja Monika Poitschke-Bister, 60, opiskelee Diakin avoimessa ammattikorkeakoulussa vammaisalan opintoja. Hän on alun perin liiketalouden- ja hallinnon merkonomi, joka kolmenkymmenen toimistovuoden jälkeen vaihtoi ammattia ja suuntautui sosiaalialalle.  Hän työskentelee ohjaajana nuorten aikuisten parissa Validiassa. Monika on kotoisin Saksasta ja muutti 16 vuotta sitten Suomeen, Helsinkiin.  

Diakin tarjoamista vammaistyön opinnoista avoimessa ammattikorkeakoulussa hän kiinnostui työn kautta. Työyhteisössä oli herännyt keskustelu vammaisalan opinnoista ja esimerkiksi opintojakso “Puhetta tukevat ja korvaavat kommunikaatiomenetelmät ja muut vammaistyön menetelmät” vaikutti kiinnostavalta. Monika löysi netistä Diakin vammaisalan avoimen ammattikorkeakoulun opintokokonaisuuden ja ilmoittautui mukaan.  

“Pystyn soveltamaan opinnoista saamani tietoa hyvin työssäni” 

Monikan opiskelu avoimessa ammattikorkeakoulussa on lähtenyt hyvin käyntiin. Opinnot ovat olleet verkkokursseja, jotka on helppo sovittaa työn ohessa suoritettaviksi. Monika aloitti opinnot orientaatiokursseilla, joilla tutustutaan uuteen aihealueeseen ja AMK-opintoihin, hän on ottanut niiden lisäksi muitakin vammaisalan opintoja.  

 Olen valinnut kurssit hyvin tarkasti, ja ne auttavat minua laajentamaan ja vahvistamaan osaamistani, jonka olen jo hankkinut sosiaali- ja terveysalan perustutkinto-opintojeni aikanakertoo Monika 

Opinnoista on jo tässä vaiheessa ollut hyötyä työrintamalla.  

  Pystyn soveltamaan opinnoista saamani tietoa hyvin työssäni CP-vammaisten ohjaajana 

Monika suorittaa parhaillaan myös kehitysvamma-alan ammattitutkintoa, jota Diakissa suoritetut opinnot hyvin täydentävät. Tulevaisuuden tavoitteena hänellä on hankkia sosiaalialan ammattikorkeakoulututkinto. 

  Vaikka olenkin jo 60-vuotias, haluaisin mielelläni opiskella sosionomiksi asti, hän kertoo 

“Kurssit ovat hyvin selkeästi rakennetut” 

Monika on saanut hyviä kokemuksia Diakin opintojaksoista. Erityisesti hän kiittelee avoimen ammattikorkeakoulun orientaatiokursseja, joilla pääsee hyvin tutustumaan uuteen alaan ja saada ohjeet tulevia opintoja varten.  

 On hauskaa oppia uutta ja kurssit ovat hyvin jäsenneltyjä. Kursseilla käytetään erittäin hyvää oppimateriaalia ja se on jaossa Diaklen kautta. Olemme saaneet työstettäviksi mielenkiintoisia tehtäviä ja testejä.  

  Opinnoissa saadaan aina vaan lisää vahvistusta jo saaduille opeille. Minusta se on hienoaMonika jatkaa. 

Hän suosittelisi avoimen kursseja kaikille, jotka ovat kiinnostuneita laajentamaan tai päivittämään tietonsa, olipa kyse työstään tai yleensä.  

 Diakin avoimessa ammattikorkeakoulussa on niin paljon mielenkiintoisia kursseja, että haluan suorittaa vielä tulevaisuudessa muitakin kursseja.