Siirry sisältöön

”On palkitsevaa päästä työssään auttamaan muita” 

Rita Huikuri, 22, terveydenhoitaja (AMK) -koulutuksen opiskelija

Olen ensimmäisen vuoden terveydenhoitajaopiskelija Diakin Helsingin-kampuksella. Aloitin opintoni syksyllä kesken koronapandemian. Opintojen alkaminen on ollut jännittävää aikaa, ja koronatilanteen vuoksi myös hyvin poikkeuksellista kaikille – niin opiskelijoille kuin opettajillekin. Kaikki on kuitenkin mennyt hyvin, ja olen poikkeuksellisesta ajasta huolimatta löytänyt uusia ystäviäkin 


”Olin kuullut Diakin hyvästä ilmapiiristä ja ammattitaitoisista opettajista”

Kirjoitin ylioppilaaksi vuonna 2017, jonka jälkeen pidin muutaman välivuoden. Välivuosien aikana ehdin tehdä paljon kaikenlaistaolin muun muassa töissä Linnanmäellä, lentokentällä ja päiväkodissa. Työnteon lisäksi matkustelin paljon ja annoin aikaa harrastuksilleni. 

Opintoihin hakeminen oli siinä mielessä stressaavaa, etten ollut varma, onko tämä oikea ala minulle. Olin kiinnostunut useista eri aloista, mutta päädyin kuitenkin hakemaan terveydenhoitoalalle koronakevään aikaansaamien ajatusten myötä. Tämä on ala, jolta työt eivät lopu koskaan, joten työllistyminen tulee aikanaan olemaan varmasti helpompaa kuin monilla muilla aloilla. On myös palkitsevaa päästä työssään auttamaan muita. Hain Diakiin, sillä olin kuullut koulun hyvästä ilmapiiristä ja ammattitaitoisista opettajista. 


”Erilaiset oppimismenetelmät pitävät mielenkiintoa yllä”

Opinnoissa käytetään erilaisia oppimismenetelmiä, mikä pitää mielenkiintoa jatkuvasti yllä. Teemme paljon ryhmätöitä, mutta myös itsenäistä opiskeltavaa riittää. Käytännön hoitotyön opettelu alkaa teoriaopinnoilla, jonka jälkeen oppimiaan taitoja pääsee harjoittelemaan hoitotyön taitopajoissa. Pajoissa toimimme pienryhmissä ja harjoittelemme erilaisia tilanteita, kuten esimerkiksi vuodepesua. Taitopajojen jälkeen käymme läpi vielä simulaatiot, joissa muut pääsevät arvioimaan työskentelevän ryhmän toimintaa. Kun simulaatiot on läpäisty, on valmis lähtemään harjoittelujaksolle. 

Opiskeluun motivoi koulussa vallitseva hyvä ja kannustava ilmapiiri. Meidän alallamme on paljon käytännön harjoittelua jo ensimmäisenä lukuvuonna, mikä mahdollistaa opitun teoriatiedon siirtämisen käytännön osaamiseen heti opintojen alusta saakka.  


”Minua kiinnostaa työskentely työterveyshuollossa tai kouluterveydenhoitajana”

Parasta Diakissa opiskelemisessa on kampuksen ilmapiiri, mukavat koulukaverit, ammattitaitoiset opettajat ja monipuoliset opetusmenetelmät. Helsingin kampus on myös erittäin viihtyisä, kirjaston palvelut toimivat hyvin ja kouluruoka on laadukasta! 

En vielä ole varma mihin suuntaan valmistumisen jälkeen, mutta tällä hetkellä minua kiinnostaa työskentely joko työterveyshuollossa tai kouluterveydenhoitajana.

Teksti: Minna Lehto
Kuva: Henni Kuusisto