Siirry sisältöön

“Toisten tsemppaaminen on työni suola”

Heidi Grundström, 28, opiskelijapalveluiden asiantuntija

Minulla on työssäni kaksoisrooli: työskentelen Diakin hakijapalveluissa ja opintotoimistossa. Hakijapalvelussa neuvon hakijoita ja vastaan heidän yhteydenottoihinsa.

Opintotoimistossa toimin nykyisille opiskelijoille yleisenä tietotoimistona eli autan opintojen suunnitteluun liittyvissä asioissa.

Työhöni kuuluu myös paljon opiskelija- ja hakijarekisterin hallinnoimista. Ajattelen, että asiakaspalvelu ja työn tekninen puoli pitävät työni tasapainossa.

”Diakissa opiskelevat ne, joita kiinnostaa muiden auttaminen”

Tulin aluksi Diakiin töihin kiireapulaiseksi. Minuun teki heti vaikutuksen se, kuinka ihmiset tervehtivät tuntematonta ja halusivat tietää, kuka olen. Vaikka työskentelin tuntityöläisenä, sain heti vastuuta ja minuun luotettiin. Huomasin, että talossa on avoin ilmapiiri.

Halusin Diakiin töihin – ja minua onnisti. Nyt vien hyvää eteenpäin ja juttelen itsekin uusille työntekijöille.

Olen koulutukseltani filosofian maisteri – opiskelin yliopistossa englantilaista filologiaa. Huomasin kuitenkin nopeasti, että haluan tehdä töitä äidinkielelläni. Englantia pääsen puhumaan kansainvälisten opiskelijoiden kanssa.

Diakissa opiskelevat ne, joita kiinnostaa muiden auttaminen. Opiskelijat ja opettajat haluavat tehdä hyvää toisilleen. Olen itsekin miettinyt, voisinko suorittaa joitakin oman talon kursseja, jotta osaisin kertoa opiskelijoille ja hakijoille niistä vielä paremmin.

”Diakissa työ- ja perhe-elämän voi yhdistää joustavasti”

Minulle tärkeitä arvoja ovat lähimmäisenrakkaus ja tasavertaisuus. Olen feministi ja pyrin kohtelemaan jokaista ihmistä samanarvoisesti. En usko erivapauksiin.

Minulle on tärkeää myös se, että Diakissa työ- ja perhe-elämän voi yhdistää joustavasti. Kun lähden töistä kotiin, minun ei tarvitse kantaa töitä mukanani.

Arvostan sitä, että Diakissa ei pelätä nuorten naisten palkkaamista ja sitä, että he saattavat jäädä jossain vaiheessa uraansa perhevapaalle.

”Kannustan hakijoita työkseni”

Toisten tsemppaaminen on työni suola. Kannustan hakijoita ja muistutan heitä, että aina kannattaa hakea opiskelemaan, sillä lopputulosta ei voi tietää, ellei yritä. On mahtavaa, kun kuulen hakijan äänestä, että hän innostuu.

Muistan vieläkin tilanteen, kun hakija kysyi yksityiskohtaista tietoa opetussuunnitelmasta. En tiennyt vastausta mutta lupasin palata asiaan. Vastattuani hän kirjoitti takaisin, että oli hakenut kolmeen kouluun mutta vastaukseni sai hänet laittamaan Diakin ensimmäiseksi vaihtoehdoksi.

Silloin viimeistään tajusin, kuinka tärkeää työtä saan tehdä. Viestini sävyllä ja sisällöllä oli suuri vaikutus hakijan päätökseen ja siihen, millainen mielikuva Diakista hänelle syntyi.

Haastattelu: Hanna Jensen