Siirry sisältöön

Diaktori 4/2017, pääkirjoitus: Kohti eteenpäin katsomisen vuotta

toimitusjohtaja, rehtori Tapio Kujala

Diakin visuaalinen ilme uudistuu tammikuun alussa. Diakin ilmeessä välittyvät vahvasti arvopohjamme sekä halumme olla vahvasti mukana yhteiskunnallisessa keskustelussa ja paremman maailman rakentamisessa.

Vuosi 2018 on muutenkin toiminnassamme eteenpäin katsomisen vuosi. Rakennamme omistajien, hallituksen ja henkilöstön kanssa Diakin tulevaisuuspolkua, joka kesällä fokusoituu toimintastrategiaksi ja Diakin tiekartaksi.

Se rakentuu hyvässä tahdissa opetus- ja kulttuuriministeriön korkeakouluvisiotyön kanssa, mutta me rakennamme omasta toiminnastamme käsin nousevat tavoitteet ja toimintasuunnitelman. Varmaa on se, että myös tulevina vuosina korkeakoulukentässä on paikkansa Diakonia-ammattikorkeakoulun hyvän tekemiselle.

Opetus- ja kulttuuriministeriö on tehnyt mahdolliseksi ammattikorkeakoulujen varainhankinnan. Diak on saanut myös poliisihallitukselta varainkeruuluvan. OKM varautuu pääomittamaan korkeakouluja 24 miljoonalla eurolla.

Jos katsomme, miten varainhankinta ja pääomitus toteutuivat yliopistojen kohdalla, tullee malli olemaan jotensakin tällainen: jos Diak kerää yhden euron, pääomittaa opetus- ja kulttuuriministeriö meitä kolmella eurolla.

Tulemme lähestymään yhteistyökumppaneitamme, sidosryhmiämme ja alumneja heti alkuvuodesta. Kannustamme teitä ja meitä hyvän tekemiseen!

Diakin lukuvuosi päättynee tänäkin vuonna joulujuhlaan. Tilastomme osoittavat, että Diakista valmistuu tänä vuonna 619 ammattikorkeakoulututkintoa ja 54 ylempää ammattikorkeakoulututkintoa. Se on hivenen vähemmän kuin tavoittelimme. Samanaikaisesti olemme kuitenkin petranneet muutamissa keskeisissä mittareissa: Syksyn yhteishaussa olimme kaikista suosituin hakupaikka, ja vain 8 % hakijoista pääsi meille opiskelemaan.

Lisäksi opintoja tehtiin todella paljon: Diakissa syntyi parhaiten opintopisteitä. Nämä luvut osoittavat opiskelijoidemme ja henkilöstömme sitoutumista. Upeita saavutuksia.

Tänäkin jouluna jouluevankeliumi vie meidät Diakin yhteistyökumppanin Betlehemin yliopiston maisemiin. Betlehemin tähti johti niin paimenet kuin itämaan tietäjät seimen luokse jonnekin päin Beit Sahourin ketoja.

Paimenia johdattivat toisenlaiset sotajoukot kuin tänä päivänä. Sotilaiden ja poliisien sijaan jouluevankeliumin oppaina toimivat taivaalliset sotajoukot, enkelit. He eivät tivanneet tulijoiden passia tai henkilöllisyyttä, eivät estäneet muukalaisen kulkua.

Enkeleiden viesti oli: älkää peljätkö. Olisiko meillä tässä vuoden vaihtuessa sijaa olla toisillemme enkeleitä? Voisimmeko sanoa toisillemme: olen tukena ja vierellä, ei pelkoa.

Rauhaisaa joulua ja menestystä vuoteesi 2018!