Kirjastokortti nyt Tuudossa

Diakin Helsingin-, Oulun- ja Pieksämäen-kampusten opiskelijat voivat nyt ladata Tuudoon myös kirjastokortin

Kirjasto tulee näkyviin Tuudon sivuvalikkoon, kun vain suljet ja käynnistät Tuudon uudelleen.

  1. Jos sinulla on jo Diakin kirjastokortti, se latautuu automaattisesti, kun menet Tuudon Kirjasto-sivulle.

Sen jälkeen Tuudolla voi:

  • lainata kirjoja (kunhan kirjastoon taas pääsee)
  • uusia lainoja, seurata varauksia ja maksuja
  • tarkistaa kirjastojen aukioloajat.

Tuudoon ladatun kirjastokortin viivakoodilla voi lainata muovikortin tapaan Diakin kirjastoissa lainausautomaateilla ja palvelutiskeillä. Varaaminen ja maksujen maksu hoituu edelleen Diakin Finnan kautta.

  1. Jos sinulla ei ole ennestään Diakin kirjaston korttia, voit aktivoida Tuudossa kirjastokortin käyttöösi heti:

Napauta ’Lisää kortti’ -> ’Minulla ei ole kirjastokorttia’ -> valitse opetuspiste, keksi PIN-koodi, täytä puuttuvat tiedot, rastita vahvistukset -> Rekisteröidy. Et enää tarvitse erillistä kirjastokorttia!

Täysin uusi kortti pitää vielä liittää tiliisi DIAKIN Finna -verkkokirjastossa, jotta pääset tekemään varauksia ja käyttämään kirjaston palveluita monipuolisesti.

Kortti liitetään näin: Valitse DIAKIN Finnassa Kirjaudu – Kirjaudu korkeakoulun Haka-tunnuksella. Kirjoita Diakin käyttäjätunnuksesi ja salasanasi. Mene omiin tietoihisi > Kirjastokortit ja liitä Tuudossa tekemäsi kortti.

Jos et saa Tuudon kirjastokorttia näkyviin, päivitä Tuudo ilmaiseksi Google Play– tai App Store -sovelluskaupassa uusimpaan versioon ja kirjaudu uudelleen sisään. Uloskirjautuminen löytyy Asetukset-valikosta.