Tukipalvelut Turussa

Tältä sivulta löydät tietoa tarjolla olevista hyvinvointi- ja tukipalveluista Turun-kampuksella. Palvelut ovat maksuttomia.

Kuraattorit

Elämässä muitakin energiasyöppöjä kuin opiskelu? Stressitaso jo yli hiusrajan? Kuraattoripalvelut käytössäsi omalla kampuksella tai etänä!

Tiina Ikonen
040 509 6413, tiina.ikonen@diak.fi


Oppilaitospastori

Atte Airaksinen
040 341 7349, atte.airaksinen@evl.fi

Ks. myös pastoriatte.blogspot.com, https://www.turunseurakunnat.fi/apua-ja-tukea/oppilaitospapit


Opiskeluhyvinvointiryhmä

Turun kampuksella toimii opiskeluhyvinvointiryhmä, joka seuraa ja kehittää opiskeluhyvinvointiin ja oppimiseen tukeen liittyviä toimintamalleja. Opiskeluhyvinvointiryhmä kokoontuu noin kaksi kertaa lukukaudessa. Opiskeluhyvinvointiryhmä on moniammatillinen ja siihen kuuluu opiskelijajäsen.

Turun kampuksen opiskeluhyvinvointiryhmään kuuluvat


Oppimista tukevat pajat ja hyvinvointiryhmät

Turun-kampuksella on monenlaisia pajoja ja ryhmiä, joista saat tukea opintoihisi. Pajoihin voit osallistua kertaluonteisesti, ja säännöllisesti kokoontuvista ryhmistä saat pidempiaikaista tukea. Klikkaa otsikoita!


Opiskelija, ota yhteyttä!

Opiskelija, haluatko keskustella hyvinvointiisi ja jaksamiseesi liittyvistä asioista, mutta et tiedä keneen olla yhteydessä? Tällä yhteydenottopyynnöllä voit ilmaista toiveen, että Diakin opiskeluhyvinvointipalveluista ollaan sinuun yhteydessä. Yhteydenottopyyntö käsitellään luottamuksellisesti. Lomake on tarkoitettu Diakin opiskelijoille.

Tiedonhaun tukipajat

Pajoista saat tukea oppimistehtäviin ja opinnäytetyöhön. Pajat järjestää kirjasto.

Lisätietoja

Hanna Saario: hanna.saario@diak.fi

Kielten tukipajat

Ovatko kielten opinnot viivästyneet tai vielä suorittamatta? Haluatko ohjausta kirjoittamisessa tai puhumisessa, kurssitehtävään tai harjoitella koetta varten?

Entä haluatko keskustella keskenjääneistä tai vaikka tulevista opinnoista ruotsin- tai englanninopettajan kanssa? Ota yhteyttä ja pyydä ohjausta!

Yhteystiedot

Tukea tehtäviin -tukipajat

Tervetuloa tekemään rästissä olevia tai muuten hankaluuksia tuottavia oppimistehtäviä. Saatavilla IT-tukea ja suomen kielen ohjausta.

Jos mahdollista, ota oma läppäri mukaan.

Aikataulut

  • ke 31.3.2021 klo 8.30–15.45 (yhteinen kaikille ryhmille). Paikalla lehtoreita, lukukausivastaavat ja opinto-ohjaaja.

Lukiseula

Lukiseula toteutetaan digitaalisena

Lukiseula järjestetään syksyllä 2021 digitaalisena. Lukiseulaan tulee ilmoittautua 10.9. mennessä ja opiskelija voi tehdä sen itsenäisesti kotoa käsin 14.9.-19.9.2021 välisenä aikana.

Lukiseula on tarkoitettu sinulle, joka et aiemmin ole ollut lukiseulassa ja epäilet itselläsi lukivaikeutta. Äidinkielesi tulee olla suomi. Lukivaikeus voi ilmetä esimerkiksi hitaana lukemisena, rivien hyppimisellä, kirjaimien puuttumisena sanoista tai korvautumisella väärillä kirjaimilla.

Jos lukiseulassa tulee esille mahdollinen lukivaikeus, sinulla on mahdollisuus saada palautetta sekä ohjausta omaan tapaasi oppia sekä tukitoimia. Lukiseula on Niilo Mäki Instituutin tuottama lukivaikeuksien seulontamenetelmä nuorille ja aikuisille.

Lukiseula on sinulle maksuton.

Ilmoittautuminen Maarit Heusalalle pe 10.9.2021 mennessä, maarit.heusala@diak.fi, puh. 040 5090357.

Tukea viittomakielen opiskeluun

Ota yhteyttä: Mari Virtanenmari.virtanen@diak.fi

Korkeakoulu tukee! OHJY-hankkeen tarjoamat tukipalvelut

Laita hyvinvointisi etusijalle ja osallistu OHJY-hankkeen järjestämiin tukitoimiin!

Hanke edistää korkeakouluopiskelijoiden hyvinvointia ja yhteisöllisyyttä sekä tarjoaa henkilöstölle konkreettisia välineitä opiskelijoiden tukemiseen. Kunnianhimoisena tavoitteena on Suomen hyvinvoivimmat opiskelijat vuonna 2023! Hankkeen piirissä on yli 36 200 opiskelijaa.

Tarjolla on mm. seuraavia palveluja Diakissa:

  • Hyvinvointipajat opiskelijaryhmille
  • Kaveri vierelle verkossa
  • Kuraattoripäivystys Discordissa
  • Opiskelutaitojen pop upit Discordissa
  • Vertaistoiminta
  • Verkkokurssi, Hyvinvoinnin ja opiskelutaitojen teemat
  • Webinaarisarja korkeakoulujen opiskelijoille sekä henkilöstölle

Osallistuminen:

Löydät tarkat aikataulut ja ohjeet osallistumiseen Diakin tukipalveluiden sivulta.

Lisätietoja: