Opiskelijan terveys

Diakin tutkinto-opiskelijana sinulla on mahdollisuus hyödyntää opiskeluterveydenhuollon palveluita. Tutustu palveluihin lisää alasivuilla, joihin on koottu kunkin kampuksen opiskelijoille tarjotut palvelut.

Opiskeluterveydenhuolto

Opiskeluterveydenhuollon tavoitteena on edistää opiskelijoiden terveyttä, hyvinvointia ja opiskelukykyä sekä valvoa opiskeluympäristön terveydellisiä oloja.

Opiskeluterveydenhuollon järjestämisestä vastaa kunkin kunnan terveys- ja sosiaalitoimi.

Opiskeluterveydenhuolto on tarkoitettu tutkinto-opiskelijoille.


Rokotukset

Sosiaali- ja terveysalan opiskelijalla tulee olla voimassa tartuntatautilain ja tartuntatautiasetuksen mukaiset rokotukset.

Varmista, että sinulla on voimassa seuraavat rokotukset:

  1. tetanus–difteria (jäykkäkouristus–kurkkumätä)
  2. poliorokotus; 3–4 annettua rokotusta riittää
  3. MPR (tuhkarokko, sikotauti ja vihurirokko); kaikilla hoitoalan oppilaitoksiin valituilla pitää olla kaksi MPR-rokotusta tai tuhkarokko sairastettuna
  4. vesirokkorokotus tai vesirokko sairastettuna.

Yllä mainittujen rokotusten lisäksi kannattaa hankkia tiedot sinulle aikaisemmin annetuista A- ja/tai B-hepatiitti-rokotuksista. Opiskelun aikana saattaa tulla tilanteita, jolloin nopeasti saatavilla oleva tieto annetuista B-hepatiitti-rokotuksista on tärkeä.

Kerää tiedot rokotuksistasi esimerkiksi terveyskorttiin, tai tulosta ne potilastietojärjestelmästä.

Opiskeluterveydenhuollossa voit selvittää tämänhetkisen rokotussuojasi ja ottaa tarvittavat rokotukset. Löydät kampuksesi opiskeluterveydenhuollon yhteystiedot tämän sivun alasivuilta.

Tarjoamme kotimaan harjoitteluun meneville opiskelijoille tarvittavat rokotukset.

Ajankohtaiset rokotusohjeet voit tarkistaa THL:n sivuilta. Muista lisäksi tutustua harjoittelupaikkojen omiin rokotusohjeisiin.

Kv-vaihtoon osallistuvat Diakin opiskelijat kustantavat kohdemaahan tarvittavat rokotteet itse, mutta voivat rahoittaa tätä Diakin myöntämästä vaihto-apurahasta. Kunkin maan rokotesuositukset voit tarkistaa esimerkiksi rokote.fi-sivustolta.

Selvitä hyvissä ajoin ennen jokaista harjoittelua harjoittelupaikan vaatima rokotussuoja ja täydennä rokotussuojaasi tarvittaessa.