Tervetuloa opiskelijaksi Turun-kampukselle! Syksy 2020

Tältä sivulta saat tietoa opintojen aloittamisesta Turun-kampuksella. Tutustu oman koulutuksesi tietoihin ennen opiskelupaikan vastaanottoa!

Opiskelupaikan vastaanottamisesta, lukuvuosi-ilmoittautumisesta ja todistuskopioiden toimittamisesta kerrotaan kaikkien uusien opiskelijoiden yhteisellä infosivulla.

Tulkki (AMK), viittomakielen ja puhevammaisten tulkkaus

Opintojen aloitus

Opinnot alkavat maanantaina 24.8.2020 klo 12.00 osoitteessa Ruukinkatu 2, 20540 Turku. Aloituspäivään osallistuminen on välttämätöntä. Opinnot toteutetaan päiväopetuksena.

Ota mukaasi aloituspäivään

  • haussa käyttämäsi alkuperäiset todistukset
  • kuvallinen henkilöllisyystodistus.

Päivän aikana tapaat uuden opiskelijaryhmäsi, lukuvuosivastaavasi sekä opinto-ohjaajasi ja saat tärkeää tietoa opintojen aloituksesta sekä opiskelusta Diakissa. Saat myös tunnukset Diakin sisäiseen verkkoon.

Lukuvuosivastaavasi on Riia Lamminmäki ja opinto-ohjaajasi Pauliina Seppä. Opinto-ohjaajan tavoitat sähköpostitse 10.8.2020 alkaen osoitteesta pauliina.seppa@diak.fi.

Opinto-ohjaajan kanssa käyt opintojen alkupuolella keskustelun, jonka aikana käydään läpi henkilökohtainen oppimissuunnitelmasi (HOPS).

Keskustelun aikana sinulle tehdään suunnitelma opintojen suorittamisesta sekä mahdollisen aiemmin hankitun osaamisen tunnistamisesta ja tunnustamisesta (AHOT). Hopsiin liittyen opinto-ohjaaja voi olla sinuun yhteydessä jo ennen opintojen alkamista.

Opinto-ohjaajan ohjausajat sovitaan pääsääntöisesti sähköpostitse.


Syksyn aikataulut

Ryhmätunnuksesi on G49vip. Löydät tunnuksen avulla ryhmäsi lukujärjestyksen Diakin Lukkarikoneesta. Kirjoita Ryhmä-kenttään ryhmätunnuksesi ja klikkaa alhaalta ”Lukujärjestykseen”. Muutokset lukujärjestykseen ovat mahdollisia.

Voit tutustua myös Lukkarikoneen ohjeeseen.


Opetussuunnitelma

Opetussuunnitelmaan voit tutustua koulutuksen omalla sivulla.

Alkuperäisten todistusten tarkistaminen

Ota alkuperäiset todistukset mukaasi aloituspäivänä. Opiskelijavalinta on ehdollinen, kunnes todistukset on tarkistettu ja todistuskopioita verrattu alkuperäisiin todistuksiin.

Yhteishaussa käyttämiäsi alkuperäisiä koulutodistuksia verrataan hakulomakkeelle tallentamiisi kopioihin kahden ensimmäisen opiskeluviikon aikana. Poissaolevaksi ilmoittautuneen alkuperäiset todistukset tarkistetaan opintojen alkaessa.

Alkuperäiset todistukset palautetaan tarkistuksen jälkeen sinulle.

Opiskelijakortti ja opiskelija-alennukset

Diakin opiskelijoiden käytössä on ilmainen mobiilisovellus Tuudo, joka kokoaa yhteen opiskelijoiden tärkeät palvelut, kuten digitaalisen opiskelijakortin.

Voit myös liittyä opiskelijakunta O’Diakon jäseneksi. Opiskelijakunta tarjoaa opiskelijakorttia sekä lukuisia opiskelijaetuja paikallisesti sekä kansallisesti.

Hyväksymistodistukset ja -lomakkeet

Jos tarvitset opiskelijavalinnan tuloskirjeen lisäksi erillisen hyväksymistodistuksen, voit pyytää sen kampuksesi opintotoimistosta. Läsnäolotodistuksen sekä mahdolliset alennustodistukset ja -lomakkeet saat opintotoimistosta opintojen alettua.

Jos TE-palveluihin koulutuspalvelun tuottajan selvityksen TE-toimistolle työttömyysetyydella tuettavaksi suunnitelluista opinnoista (TEM621), toimita esitäyttämäsi lomake opintotoimistoon. Jos käytät sähköpostia, otathan huomioon tietoturvan.

Terveydentilasuositukset

Olet jo hakuvaiheessa tutustunut humanistisen ja kasvatusalan koulutusten terveydentilasuosituksiin.

Turun asuntotarjonta

Tutustu asumisvaihtoehtoihin Asuminen ja matkustaminen -sivulla.