Siirry sisältöön

Tervetuloa opiskelijaksi Turun-kampukselle!

Diakin Turun-kampuksen toiminta siirtyy Helsinkiin syyslukukauden 2023 alussa. Lue lisää kampusrakenneuudistuksesta tältä sivulta.

Tältä sivulta saat tietoa opintojen aloittamisesta Turun-kampuksella. Tutustu oman koulutuksesi tietoihin ennen opiskelupaikan vastaanottoa!

Opiskelupaikan vastaanottamisesta, lukuvuosi-ilmoittautumisesta ja todistuskopioiden toimittamisesta kerrotaan kaikkien uusien opiskelijoiden yhteisellä infosivulla.

Tulkki (AMK), viittomakielen ja puhevammaisten tulkkaus

Opintojen aloitus

Opinnot alkavat maanantaina 22.8.2022 klo 12.00 osoitteessa Ruukinkatu 2, 20540 Turku. Aloitusviikkoon osallistuminen on välttämätöntä ja osa opintoja. 

Ota mukaasi aloituspäivään kuvallinen henkilöllisyystodistus.  

Päivän aikana tapaat uuden opiskelijaryhmäsi, lukukausivastaavasi ja opinto-ohjaajasi, saat tärkeää tietoa opintojen aloituksesta sekä opiskelusta Diakissa.  

Muista käydä aktivoimassa Diakin käyttäjätunnukset ennen ensimmäistä opiskelupäivää. Ohjeet löydät IT-palveluiden sivulta.

Opinnot toteutetaan monimuoto-opintoina.  Opinnot toteutetaan monimuoto-opintoina. Opintoihin kuuluu lähiopetusta, etäopetusta, itsenäistä ja pienryhmätyöskentelyä sekä työskentelyä verkko-oppimisympäristössä. Lähijaksot ja itsenäisen työskentelyn jaksot vuorottelevat. Lähijakso käsittää 1. lukukaudella aina kaksi peräkkäistä lähiopetusviikkoa. Lähijaksoja on 1. lukukaudella yhteensä neljä.  

Opetusta on lähijaksoilla pääsääntöisesti klo 8–17 välisenä aikana. Osa ohjauksesta voidaan järjestää myös itsenäisen työskentelyn jaksoilla. Lähiopetukseen ja etäjaksojen toimintaan osallistuminen on edellytys opintojen etenemiselle. 

Huom! Opintoihin kuuluvat lähiviikot toteutetaan lukuvuonna 2022–2023 Turun-kampuksella. Syyslukukaudesta 2023 alkaen koulutus siirtyy Helsingin-kampukselle. 

Opinnot edellyttävät yksilö- ja ryhmätyötaitoja sekä vuorovaikutusta kasvokkain ja verkossa. Opinnot on mitoitettu niin, että ne vastaavat päätoimista opiskelua. 

Lukukausivastaavasi on Riia Lamminmäki ja opinto-ohjaajasi Karri Soppi. Lukukausivastaavan tavoitat sähköpostitse 22.8.2022 alkaen osoitteesta riia.lamminmaki@diak.fi. Opinto-ohjaajan tavoitat sähköpostitse 15.8.2022 alkaen osoitteesta karri.soppi@diak.fi

Opinto-ohjaajan kanssa ryhmä käy hops-keskustelun, jonka aikana tehdään suunnitelma opintojen suorittamisesta sekä mahdollisen aiemmin hankitun osaamisen tunnistamisesta ja tunnustamisesta (ahot). Hopsia päivitetään opintojen aikana tarpeen mukaan. Hopsiin liittyen opinto-ohjaaja voi olla sinuun tarvittaessa yhteydessä jo ennen opintojen alkamista. 


Syksyn aikataulut

Ryhmätunnuksesi on G53vip. Löydät tunnuksen avulla ryhmäsi lukujärjestyksen Diakin Lukkarikoneesta. Muutokset lukujärjestykseen ovat mahdollisia. 


Opetussuunnitelma

Tutustu jo ennen paikan vastaanottamista ja aloitusviikkoa koulutuksen opetussuunnitelmaan sähköisessä opinto-oppaassa koulutuksen sivulla. 


AHOT Aikaisemmin hankitun osaamisen tunnistaminen ja tunnustaminen 

Uusille opiskelijoille järjestetään kaksi samansisältöistä AHOT-infoa ke 10.8. klo 16–17 ja to 11.8. klo 9–10 ja. Voit osallistua infoon etäyhteyden kautta. Opiskelupaikan vastaanottaneille lähetetään ohjeet ja linkki tiistaina 9.8. 

Opiskelijakortti ja opiskelija-alennukset

Diakin opiskelijoiden käytössä on ilmainen mobiilisovellus Tuudo, joka kokoaa yhteen opiskelijoiden tärkeät palvelut, kuten digitaalisen opiskelijakortin.

Voit myös liittyä opiskelijakunta O’Diakon jäseneksi. Opiskelijakunta tarjoaa opiskelijakorttia sekä lukuisia opiskelijaetuja paikallisesti sekä kansallisesti.

Hyväksymistodistukset ja -lomakkeet

Jos tarvitset opiskelijavalinnan tuloskirjeen lisäksi erillisen hyväksymistodistuksen, voit pyytää sen Diakin opintotoimistosta. Läsnäolotodistuksen sekä mahdolliset alennustodistukset ja -lomakkeet saat opintotoimistosta opintojen alettua.

Toimi samoin, jos tarvitset TE-palveluihin koulutuspalvelun tuottajan selvityksen TE-toimistolle työttömyysetuudella tuettavaksi suunnitelluista opinnoista (TEM621). Tarvitsemasi todistukset toimitetaan sinulle sähköisesti allekirjoitettuna antamaasi sähköpostiosoitteeseen tai, mikäli olet jo aktivoinut käyttäjätunnuksesi ja voit käyttää Diakin sähköisiä palveluita, omaan dokumenttipankkiisi. Ohjeet dokumenttipankin käyttöön löydät tältä ohjesivulta.

Terveydentilasuositukset

Olet jo hakuvaiheessa tutustunut humanistisen ja kasvatusalan koulutusten terveydentilasuosituksiin.

Turun asuntotarjonta

Tutustu asumisvaihtoehtoihin Asuminen ja matkustaminen -sivulla.