Vaihtohakemus Mobility Onlinessa

Hae vaihtoon sähköisellä hakulomakkeella. Free mover -vaihtoihin on oma hakulomake, mutta molempiin hakuihin pääset Mobility Online -hakuportaalista.

Jos havaitset, että haluamaasi vaihtokohdetta ei löydy portaalista, ota yhteyttä kv-palveluihin.

Hakuportaalista löydät kohteet – valitse eri hakuehdoilla joko oma alasi tai kiinnostavin maanosa tai maa.

Vinkkejä

  • Jättämällä hakuehdot tyhjäksi näet kaikki kohteet.
  • Nimen edessä oleva ikoni antaa lisätietoa kohteesta.
  • Vihreä kuvake kertoo että hakemus on auki ja kuvaketta klikkaamalla pääset suoraan hakemukseen. Valitse tähän oma opiskelualasi/study field valmiiksi!
  • Koulutusalaa ei voi muuttaa hakulomakkeessa.
  • Kun olet valinnut kohteen, käytä kirjautumiseen HAKA-tunnistautumista, jolloin pääset kirjautumaan Diakin tunnuksilla järjestelmään ja osa tiedoistasi on esitäytettynä valmiiksi.

Ohjeita hakulomakkeen täyttämiseen

  • Hakulomakkeen kieli on englanti, mutta voit täyttää avoimet kohdat joko suomeksi tai englanniksi.
  • Vastaa kaikkiin pakollisiin kenttiin ja muista täyttää hakemuslomake yhdellä kertaa: lomaketta ei voi tallentaa.
  • Jos olet jostain kohdasta epävarma, voit silti palauttaa hakemuksen – epävarmoja kohtia käsitellään viimeistään vaihtohaastattelussa.
  • Mieti hakemuksen teon yhteydessä on 2–3 mieluisaa vaihtokohdetta niin, että ensimmäinen kohde on ensisijainen toiveesi.

Kun olet täyttänyt hakulomakkeen, saat sähköpostiisi vahvistuksen. Tämän jälkeen sinun pitää palata hakemukseen ja luoda Mobility Online -hakuportaalissa käyttäjä vahvistamalla henkilötiedot (personal details).

Hakuajan päätyttyä opiskelijoita tiedotetaan vaihtohaastattelun varaamisesta. Vaihtohaastattelu tulee suorittaa kahden (2) kuukauden kuluessa vaihtohakemuksen jättämisestä.


Haun eteneminen

Omaa hakuprosessia voi seurata niin ikään Mobility Online -järjestelmässä. Kv-koordinaattorit merkitsevät sinne esimerkiksi haastattelun ja kohteeseen nimeämisen, jotta näet, miten vaihtoon haku etenee. Jatkossa saat tarvittavat dokumentit järjestelmän kautta.

Täytä harjoittelu- tai opintosuunnitelma sekä Learning Agreement

Haastattelun jälkeen sinun täytettäväksesi tulee vaihto-ohjelmasta riippuen harjoittelu- tai opintosuunnitelma.

Jos olet lähdössä Eurooppaan vaihtoon, sinun täytyy ladata ja täyttää Learning Agreement ennen kuin apurahahakemustasi voidaan hyväksyä.


Muista hakea apurahaa

Euroopan kohteisiin haetaan Erasmus-apurahaa ja muihin vaihtoihin Diakin apurahaa. Niitä haetaan sähköisesti Mobility Onlinessa.

Lue lisää apurahan hakemisesta Vaihtarin muistilistasta. Vaihdon rahoitus -sivulta saat puolestaan lisätietoa apurahoista ja ulkomaille maksettavista tuista.


Muuta tärkeää

Samassa yhteydessä kun haet apurahaa, kannattaa tulostaa myös vakuutustodistus, vahvistaa omat ja läheisen yhteystiedot ja tehdä ulkoministeriön matkustusilmoitus. Kaikki nämä ovat työvaiheita Mobility Onlinessa.


Kysyttävää? Ota yhteyttä!

Jos sinulla on kysymyksiä tai ongelmia järjestelmän kanssa, ota yhteyttä osoitteeseen international.office@diak.fi, jolloin liikkuvuuspalveluiden asiantuntija auttaa ongelman ratkaisemisessa.