Siirry sisältöön

Zekki auttaa nuoren sopiviin palveluihin!

Maksuton netissä sijaitseva työkalu Zekki auttaa sinua oikomaan mutkia nuorten palveluissa, jotka asiakkaat tiedetysti kokevat pirstaleisiksi.

10 kysymystä sisältävän työkalun avulla 15–25-vuotias nuori pystyy kartoittamaan muutamassa minuutissa elämäntilanteensa, johon sivusto suosittelee sopivia palveluita. Tarvittaessa lähityötä tekevä voi tehdä kartoituksen yhdessä nuoren kanssa keskustellen.

Zekki kannustaa nuorta pohtimaan omaa hyvinvointiaan ja vahvistaa tämän itseohjautuvuutta palveluihin hakeutumisessa, jolloin kuntien ammattilaisten työtä voidaan kohdentaa entistä tehokkaammin palveluohjauksen sijaan muihin tukimuotoihin.

Zekki nuorten kanssa työskentelevän ammattilaisen tukena

Ammattilaisille Zekki-digipalvelu antaa ajankohtaisen kuvan tarjolla olevista eri toimijoiden palveluista. Lue lisää Zekin hyödyntämisestä nuorten kanssa tehtävässä työssä Zekin omilta sivuilta.

Zekki on vuosien työn tulos: se perustuu 3X10D®-elämäntilannemittariin, tutkimuksiin ja asiantuntijatietoon. Sen suosio on ollut huima: vain muutaman ensimmäisen viikon aikana kysymyksiin vastasi yli 6 000 ihmistä. – Reija Paananen, Zekki-digipalvelun kehittäjä

Katso video Zekistä:

Palveluita kaikkialta Suomesta

Tammikuussa 2020 avatun Zekin ovat kehittäneet yhdessä Diakonia-ammattikorkeakoulu, Mieli ryTakuusäätiöMartatVäestöliittoNAL ryPelastakaa Lapset ryNuorten Ystävät ryMannerheimin lastensuojeluliitto ry, Diakonissalaitoksen VamosYeesi ry ja HelsinkiMissio.

Zekkiä kehitetään ja laajennetaan jatkuvasti uusille alueille. Tällä hetkellä se ehdottaa käyttäjille valtakunnallisia, kolmannen sektorin tuottamia palveluita ja lisäksi lähipalveluita Oulussa, Kymenlaaksossa ja Etelä-Karjalassa. Palvelujen tarjontaa ja kohdentamista helpottamaan kehitetään tekoälypohjaisia ratkaisuja yhdessä AuroraAI-verkoston kanssa.

Zekin vahvuus on sen monipuolisuudessa. Se mittaa ja auttaa arvioimaan omaa hyvinvointia, mutta sen lisäksi se antaa nuorelle yhteenvedon hänen tilanteestaan ja ehdottaa sopivia palveluja. – Koordinaattori Jutta Pernu-Määttä, Oulun kaupungin nuorisopalvelut

Lue lisää Takuusäätiön asiakastarinasta

Zekki on neuvontaamme ja koulutusmateriaaliin se kauan puutunut konkreettinen väline, joka tuo näkyväksi sen, ettei talousasioita ole järkevää käsitellä erillään muista elämän osa-aluista. – Takuusäätiön kehittämispäällikkö Minna Markkanen

Kiinnostuitko?

Kokeile Zekkiä jo tänään! Työkalu on hyödynnettävissäsi maksutta osoitteessa zekki.fi.

Autamme mielellämme myös työkalun hyödyntämisessä tehokkaasti osana lähityötä ja palveluiden kehittämistä.

Ota yhteyttä!

Reija Paananen, reija.paananen@diak.fi

Lue lisää Zekki-digipalvelusta ammattilaisten työn tukena sekä Zekin kehittämisestä hanketyönä.