Ladataan Tapahtumat

Kaikki tapahtumat

Toivoa on -seminaari (Helsinki)

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Tervetuloa mukaan Toivoa on -seminaariin maanantaina 11.2.2019 klo 11.45–13.30 Diakin Helsingin-kampukselle luentosaliin 332!

Mukaan voi osallistua myös etänä Collaboraten kautta!

Toivoa on -seminaarissa tuodaan esiin kolme näkökulmaa Israelin ja Syyrian tilanteesta, sen taustoista ja ratkaisumahdollisuuksista. Teemaan johdattavat kolme alueen merkittävää vaikuttajaa.

Tilaisuudessa on mahdollisuus esittää kysymyksiä ja keskustella alustusten pohjalta.

Ensimmäinen puhuja LML:n presidentti (2010–2017), Jordanian ja Pyhän maan piispa (em.) TT Munib Younan pitää puheenvuoronsa suomeksi; hän on aikoinaan opiskellut Järvenpään Diakoniaopistossa diakoniksi ja Helsingin yliopistossa teologian maisteriksi. Palattuaan kotimaahansa Munib Younan eteni piispaksi ja toimi lopulta mm. Luterilaisen Maailmanliiton puheenjohtajana vuosina 2011–2017. Younan on saanut useita kansainvälisiä tunnustuksia tekemästään työstä uskontojen välisen dialogin sekä rauhan ja oikeudenmukaisen sovinnon edistämiseksi Lähi-idässä.

Toinen puhuja on palestiinalainen opettaja Suad Younan. Hän toimii vetäjänä ohjelmassa, joka tähtää palestiinalaisten ja israelilaisten kohtaamiseen ja ennakkoluulojen ylitse pääsemiseen kouluissa. Suad Younan avaa myös seminaarissa arabikristityn vaikuttajanaisen näkökulmaa. Hän pitää puheensa englanniksi.

Kolmas puhuja on arkkimandriitta TT Alexi Chehadeh, Antiokian ja koko idän patriarkaatin ekumenian ja kehitysavun yksikön Gopa-Derd-järjestön johtaja. Chehadeh myös edustaa maailman vanhinta yhä toimivaa kristillistä seurakuntaa Damaskoksessa. Gopa-Derdin toiminnassa Syyriassa on nykyisin keskeistä uskontokuntien jäsenten välinen psykososiaalinen toiminta: ryhmiin osallistuu niin kristittyjä kuin muslimeja. Isä-Alexinakin tunnettu puhuja on väitellyt tohtoriksi Münsterissa islamin kanssa käytävästä dialogista. Myös hän pitää puheenvuoronsa englanniksi.

Tilaisuus tallennetaan, joten keskustelu ja alustus on katsottavissa myöhemmin.

Lisätietoja

Jouko Porkka, jouko.porkka@diak.fi p. 040 568 7077

Kaikki tapahtumat