Kutsu Romanijuhliin Savoy-teatteriin 5.11.2018 alkaen klo 15.00

Diakin hallinnoimat valtakunnalliset Nevo tiija – uusi aika ja Tšetanes naal – koulutuspoluilla ovat tulossa päätökseen. On juhlan ja tulosten aika.

Lämpimästi tervetuloa mukaan hankkeiden yhteiseen loppuseminaariin kuulemaan, kuinka romanien työllisyys- ja koulutuspolut ovat upeassa nosteessa sekä nauttimaan huikeasta musiikista, tarjoilusta ja tunnelmasta.

Päiväjuhla klo 15–17

Romanijuhlien seminaariosuus järjestetään klo 15–17. Työministeri Jari Lindström avaa juhlan. Luvassa on hyvän musiikin (tangoprinssi Leif Lindeman, gospelmuusikko Aila Nyman sekä Romaninuorten lauluryhmä) lomassa hankkeisiin osallistuneiden onnistumisen tarinoita, hankkeiden tuloksia ja haasteista oppimista.

Juhla on lisäksi uunituoreen Uskalla! It´s possible – romanien sujuvat koulutus- ja työllisyyspolut -loppujulkaisun julkaisutilaisuus

PäiIvätilaisuus on avoin ja maksuton kaikille.

Väliaika ja näyttelyt

Väliajalla (klo 17–18.30) nautitaan tarjoilusta ja seurustelusta. Aulatiloissa on mahdollisuus tutustua 16 eri osatoteuttajan alue- ja osatoteuttajakohtaisiin tuloksiin. Vapaa pääsy.

Illan juhlakonsertti klo 19

Päivän kruunaa klo 19 alkava juhlakonsertti. Lavalle saapuu kaksikymmenpaikkainen mustalaismusiikin orkesteri MUMO. Ensikonsertin ohjelmistossa on uutta ja vanhaa mustalaismusiikkia Suomesta ja eri puolilta Eurooppa. Musiikkia tulkitaan suurella sydämellä ja syvällä pieteetillä musiikillisia raja-aitoja rikkoen.

Lisätietoa konsertista Etnosoin sivuilta.

Konsertti on maksullinen. Liput illan konserttiin täältä.

Romanien koulutus- ja työllisyysuria edistäneet Nevo tiija ja Tšetanes naal  -hankkeet ovat saaneet rahoitusta Euroopan sosiaalirahastolta. Nevo tiijan kotimainen rahoittajataho on sosiaali- ja terveysministeriö ja Tsetanes naalin opetus- ja kulttuuriministeriö.

Hankkeiden osatoteuttajat ovat:

Suomen Romanifoorumi, Helsingin diakonissalaitos, Oulun Diakonissalaitos, Kuopion kaupunki, Vantaan kaupunki, Helsingin kaupunki, Järvenpään seurakuntaopisto, Otavan opisto, Tampereen kaupuni, Salon kaupunki, Terveyden ja hyvinvoinnin laitos.