Ladataan Tapahtumat

Kaikki tapahtumat

Opiskelijoiden mielenterveyspäivä (Helsinki)

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Diakin Helsingin-kampus osallistuu Opiskelijoiden mielenterveyspäivään. Tänä vuonna kampanjan teemana on stressi, päivän ohjelmassa käsittellään myös kiusaamista ammattikorkeakoulussa.

Mielen hyvinvoinnin puolesta

Valtakunnallista opiskelijoiden mielenterveyspäivää vietetään 25.4, ja sen ympärillä kampanjoidaan kahden viikon ajan 15.–26.4.2019. Tarkoituksena on lisätä tietoisuutta ja herättää keskustelua opiskelijoiden mielenterveyden kannalta tärkeistä sekä ajankohtaisista aiheista. Samalla kutsutaan kaikki mukaan toimimaan mielen hyvinvoinnin puolesta opiskeluyhteisöissä kaikkialla Suomessa.

Kampanjateema 2019: Stressi

Opiskelijoiden mielenterveyspäivällä on vuosittain vaihtuva teema. Vuoden 2019 kampanjateemana on stressi. Teemavalinnalla halutaan lisätä tietoisuutta opiskelijoiden kokemasta stressistä sekä sen vaikutuksesta mielenterveyteen ja hyvinvointiin. Lisäksi otetaan kantaa ja herätetään keskustelua siitä, millä keinoin liiallista stressiä voidaan ehkäistä ja mielenterveyttä tukea niin opiskelijoiden arjessa kuin yhteiskunnassa laajemminkin. Opiskelijoiden mielellä on väliä!

Diak on mukana ideoimassa ja toteuttamassa hyvän mielen tekoja opiskeluyhteisöissä ympäri Suomen.

Ohjelma:

  • Rentoudu / Relax. Ohjatut rentoutushetket, tilassa 330, alkaen klo 11.00, 11.30, 12.00 ja 12.30.
  • Työpaja kiusaamisesta, (Tutkimustulosten esittelyä) case Diak / The workshop of bullying, case Diak. Tilassa 328, klo 11.00–11.20 ja klo 12.00–12.20
  • Voimataulun yhteisöllinen rakentaminen / Moodboard for empowerment. 1. krs, klo 11–13
  • The Silent Lunch. 1. krs, ruokala

Kampanjaan on mahdollista osallistua myös verkossa, vaikkapa ottamalla osaa some-haasteeseen tai ylipäänsä aihepiiriä koskevaan keskusteluun. Lisäksi kampanjan aikana sosiaalisessa mediassa ja kampanjasivuilla jaetaan monipuolista sisältöä stressistä ja sen helpottamisesta, kuten blogipostauksia, tarinoita ja videoita.

Osallistu keskusteluun hashtageilla #opiskelijoidenmielenterveyspäivä, #ruuhkakevät

Kaikki tapahtumat