Siirry sisältöön

sosiaali- ja terveysala

Miksi opiskella työnohjaajaksi Diakissa?

Diakonia-ammattikorkeakoulu järjestää jälleen suositun työnohjaajakoulutuksen. Koulutus on laajuudeltaan 70 opintopistettä. Se alkaa maaliskuussa 2022 ja kestää vuoteen 2024 saakka. Hakuaika koulutukseen on käynnissä 30.11. asti. 

Ilmoittaudu monikulttuurisen ohjauksen verkkokoulutukseen

Oletko opetustoimessa tai varhaiskasvatuksessa työskentelevä ammattilainen, joka haluaa laajentaa monikulttuurisuusosaamistaan? Osallistu Opetushallituksen rahoittamaan maksuttomaan koulutukseen! Ilmoittautuminen alkaa 1. lokakuuta.

Syksyn yhteishaku on päättynyt – Diak kiittää hakijoita

Syksyn yhteishaku päättyi 15.9.2021. Diakonia-ammattikorkeakoulussa oli tarjolla 365 aloituspaikkaa sosiaali-, terveys- ja kirkon aloilla Helsingissä, Porissa ja Oulussa.

Osallistu AMK-opintojen ilmaisille orientaatiokursseille!

Pohditko, mitä alaa lähteä opiskelemaan Diakissa? Orientaatiokurssimme ovat sinua varten! Ilmoittautuminen on nyt käynnissä.

Yhteishaku alkaa – Diakissa haussa 365 aloituspaikkaa

Korkeakoulujen syksyn yhteishaku alkaa 1.9. ja päättyy 15.9. klo 15.

Opiskele vammaisalaa avoimessa AMK:ssa!

Vielä ehdit ilmoittautua syksyllä alkaviin vammaisalan opintoihin – toimi pian!

Kehitä valmiuksiasi harjoittelijoiden ohjaajana!

Ohjaatko työssäsi opiskelijoita? Ilmoittaudu verkkokurssille ja kehitä taitojasi harjoittelunohjaajana!

Paperittomien aseman parantuminen edellyttää sen tunnistamista myös sosiaalialan työssä

Sosiaalialan työntekijät joutuvat tekemään päätöksensä paperittomille asiakkaille ristiriitaisten ohjeistusten mukaan. Kuinka pitkälle vallan ulottuvuudet ylettyvät sosiaalialalla?

Ratkaisuja sosionomikoulutuksen harjoittelujen kehittämiseksi

Sosionomien työ- ja tehtäväalueet muuttuvat yhä monipuolisemmiksi. Tämä asettaa vaatimuksia sosionomikoulutuksen harjoittelun kehittämiselle, sillä harjoittelut ovat merkittävässä roolissa alan ammatillisen osaamisen vahvistamisessa. Uusi julkaisu esittelee sosionomikoulutuksen harjoitteluista tehdyn kartoituksen tulokset.

Opiskelijat jakavat kulttuurisensitiivistä terveystietoa maahanmuuttajille

Diakin opiskelijat ovat mukana kehittämässä kulttuurisensitiivistä jalkautuvan työn mallia, jonka missiona on ehkäistä tarttumattomia sairauksia erityisesti Lähi-idästä ja Afrikasta muuttaneiden parissa. Maahanmuuttajataustaisen väestön keskuudessa tarttumattomien sairauksien, joita ovat esimerkiksi diabetes, syövät ja sydän- ja verisuonisairaudet, esiintyvyys on nousussa.