Siirry sisältöön

Diakin Helsingin-kampuksen sateenkaarilippu ilkivallan kohteena – ”Pidämme jatkossa entistä kovemmin ääntä sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöjen oikeuksien puolesta”

Diakin Helsingin-kampusrakennus, jonka vieressä sateenkaarilippu lipputangossa.
Diakonia-ammattikorkeakoulun Helsingin-kampuksen pihan salkoon eilen nostettu sateenkaarilippu on joutunut ilkivallan kohteeksi. Diak liputtaa Helsinki Pride -viikon ajan Helsingin-kampuksella seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeuksien puolesta.

Tuntematon henkilö katkaisi lipputangon narut ja vei lipun pian sen nostamisen jälkeen. Ilkivallasta ja varkaudesta tehdään rikosilmoitus.

– Tämä teko on osoitus siitä, että seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeuksista on pidettävä entistä kovempaa ääntä. Aiomme jatkossakin liputtaa Priden puolesta ja tämä saa meidät kehittämään entistä moninaisempia keinoja tuoda sateenkaarisymbolia esille. Diak edistää hyvää maailmaa ihmisille taustasta riippumatta. Edistämässämme maailmassa ei ole tilaa minkäänlaisille ihmisarvoa loukkaaville teoille, sanoo Diakin toimitusjohtaja-rehtori Elina Juntunen.

Sateenkaarilippu nostetaan salkoon uudestaan heti, kun se on mahdollista.