Siirry sisältöön

Romakon Taustasta riippumatta -kampanja palkittiin Vuoden Hopeahuipulla

Romanitaustainen nainen postittaa hylkäyskirjeitä Taustasta riippumatta -kampanjassa.
Romakon Taustasta riippumatta -kampanja palkittiin torstaina 20.4.2023 Grafian Vuoden huiput -gaalassa Hopeahuipulla!

Romako-hankkeen Taustasta riippumatta -kampanja palkittiin kampanjat-kategoriassa ja tuomaristo perusteli valintaansa näin: “Tässä kampanjassa ei tarvittu diskovaloja valaisemaan selkeää ongelmaa, jonka viestimisen tekee vaikeaksi vastaanottajan tietämättömyys. Kaikessa kiihkottomuudessaan vastaanpanematon viesti ja ehyt, laadukas toteutus.”

“Kiitos lämpimästä ja kuuntelevasta vastaanotosta yhteistyökumppani SEK:lle ja Romakon omalle upealle tiimille. Tämän kampanjan suunnitteluun ja toteutukseen osallistui toistakymmentä romania. Suuret kiitokset jokaiselle. Jatketaan yhdessä töitä yhdenvertaisemman työelämän eteen, taustasta riippumatta“, Romakon projektipäällikkö Katri Perho Diakonia-ammattikorkeakoulusta sanoo.

Taustasta riippumatta -kampanjan avulla kutsuttiin satoja työnantajia liittymään Romakon työnantajapooliin heidän omilla hylkäyskirjeillään. Romakon työnantajapooli on hakupalvelu, josta romanitaustaiset opiskelijat ja valmistuneet voivat etsiä itselleen sopivia työnantajia työ- ja harjoittelupaikkoja varten.

Lisätietoa Romakon kampanjasta ja työnantajapoolista osoitteessa taustastariippumatta.fi.

(Uutinen julkaistu 21.4.2023)