Siirry sisältöön

Edistämässä yritysten vihreää siirtymää, muutoskyvykkyyttä ja digitalisaatiota ammattikorkeakoulujen yhteistyöllä

Käsistä kasvaa puu, kuvituskuva.
Diak on osatoteuttajana Yritysten vihreä siirtymä, muutoskyvykkyys ja digitalisaatio (REACT, Etelä-Suomi) -hankkeessa, joka on valtakunnallisesti mittavimpia kehittämispanostuksia mikro- ja pk-yrityssektorin muutoskyvykkyyden lisäämiseen, vihreän siirtymän edistämiseen sekä korkeakoulujen ja yrityselämän yhteistyön lisäämiseen tänä vuonna.

Joulukuussa 2022 käynnistyneen hankkeen tavoitteena on tuoda nopeita toimia, tietoa ja työvälineitä lähelle yritysten arkea. Hankkeessa tuotetaan maksuttomia mikro-opintoja, tapahtumia ja sparrausta yrittäjille. Mikro-opinnot ovat lyhytkestoiseen työn lomassa tapahtuvaan osaamisen kehittämiseen tarkoitettuja koulutuksia, joita voidaan suorittaa ajasta ja paikasta riippumatta.

Hanke on osa ainutlaatuista valtakunnallista kokonaisuutta, jossa 22 ammattikorkeakoulua edistää neljän suuralueen kautta mikro- ja pk-yritysten vihreää siirtymää, muutoskyvykkyyttä ja digitalisaatiota.

Etelä-Suomen hanketta koordinoi Metropolia ammattikorkeakoulu ja osatoteuttajia ovat Diakin lisäksi Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu, Hämeen ammattikorkeakoulu, Yrkehögskolan Arcada, LAB-ammattikorkeakoulu, Haaga-Helia ammattikorkeakoulu, Laurea ammattikorkeakoulu sekä Humanistinen ammattikorkeakoulu (HUMAK).

Diak vastaa yritysten tarpeisiin tiedolla ja työpajoilla

Diakin kohderyhmiä hankkeessa ovat yhteiskunnalliset yritykset ja sote-alan yritykset, joille tarjotaan tietoa Diakin osaamisalueista, kuten monimuotoisista työyhteisöistä ja työhyvinvoinnin kehittämisestä. Tekeillä on lisäksi mikrokurssit vastuullisesta viestinnästä ja sosiaalisista innovaatioista.

Syksyllä 2023 Diak järjestää työpajoja, joiden teemoja ovat mm. ekososiaalisuus ja monimuotoisen työyhteisön johtaminen. Diakilla on vastuu myös koko Etelä-Suomen hankkeen viestinnän koordinoinnista.

Liity hankkeen verkostoon

Hankkeen rahoittaa Euroopan sosiaalirahasto REACT-EU-rahoituksella osana Euroopan unionin covid-19-pandemian johdosta toteuttamia toimia. Hankkeen toteutusaika on 1.12.2022–30.11.2023.

REACT-hankkeen logokooste.