Siirry sisältöön

Ennätyksellinen tulos: Diakin englanninkielisten AMK-tutkintojen hakijamäärä kasvoi lähes kolminkertaiseksi

Kevään ensimmäinen yhteishaku päättyi keskiviikkona 18.1.2023. Diakonia-ammattikorkeakoulun englanninkielisten AMK-tutkintojen hakijamäärä kasvoi edellishausta ennätyksellisesti 174 prosentilla.

Diakin englanninkielisiin AMK-tutkintoihin haki yhteensä 5309 hakijaa. Kokonaishakijamäärä kasvoi 174 prosentilla viime kevään hausta. Eniten hakijoita oli Nigeriasta, Nepalista ja Bangladeshista.

Diakissa oli tarjolla 65 aloituspaikkaa englanninkielisiin AMK-koulutuksiin sosiaali- ja terveysaloilla Helsingin-kampuksella. Opinnot alkavat syksyllä 2023.

Hakijamäärät koulutuksiin olivat

  • Bachelor of Health Care, Nursing (yhteistyössä Arcadan kanssa): 1641 hakijaa
  • Bachelor of Social Services: 3899 hakijaa

Hakijamäärän kasvuun on vaikuttanut muun muassa viime keväänä käyttöön otettu ammattikorkeakoulujen yhteinen englanninkielisten AMK-koulutusten valintakoe, joka tehdään täysin etänä. Hakijan ei siis tarvitse matkustaa Suomeen osallistuakseen valintakokeeseen.

– On upeaa, että Diakin koulutukset kiinnostavat myös globaalisti. Hieno hakijatulos kertoo siitä, että merkityksellinen työ auttamisen parissa herättää mielenkiintoa, Diakin toimitusjohtaja, rehtori Elina Juntunen sanoo.

Valintakokeet

Diakin englanninkielisissä AMK-koulutuksissa käytetään ammattikorkeakoulujen yhteistä valintakoetta International UAS Examia. Valintakoe järjestetään verkossa kaksiosaisena helmi–maaliskuussa. Hakijoille lähetetään kutsut kokeisiin sähköpostitse.

Lue lisää koulutusten valintakokeista Diakin englanninkielisiltä verkkosivuilta ja katso tarkemmat aikataulut.

Valinnan tulokset

Koulutusten opiskelijavalinnat varmistuvat 2.6.2023 mennessä. Kerromme verkkosivuillamme, kun valinnan tulokset ovat valmiit. Valittujen opiskelijoiden nimiä emme julkaise verkossa.

Hakija näkee lopullisen tilanteensa Opintopolku-palvelusta. Kaikki hakijat saavat tiedon opiskelijavalintojen tuloksesta myös sähköpostitse.

Hyväksytyksi tulleiden opiskelijoiden tulee ottaa opiskelupaikka vastaan 14.7.2023 klo 15 mennessä.

Kevään toinen yhteishaku

Kevään toinen korkeakoulujen yhteishaku järjestetään 15.–30.3.2023. Haussa ovat mukana Diakin suomenkieliset AMK-koulutukset Helsingin-, Oulun- ja Porin-kampuksilla ja DiakHub ItäSuomessa sekä YAMK-koulutukset, jotka järjestetään verkossa. Lisätietoja haussa olevista tutkinnoista löydät Diakin sivuilta.

Lisätiedot

Lue lisää hakijan sivuilta.

Diakin hakijapalvelut, hakijapalvelut@diak.fi, p. 0400 725 384.