Siirry sisältöön

Päivitä osaamistasi sosiaali-, terveys- tai tulkkausalalla

Tarjoamme 15–20 opintopisteen laajuisia osaamiskokonaisuuksia avoimessa ammattikorkeakoulussamme ensi keväänä. Tutustu itsellesi sopivaan osaamiskokonaisuuteen ja ilmoittaudu mukaan!

Ilmoittautumiset käynnistyvät marraskuun puolivälissä ja jatkuvat tammikuulle riippuen osaamiskokonaisuuteen kuuluvien opintojen aloituspäivämäärästä. Tarkista ilmoittautumisaikataulu ja mahdolliset esitietovaatimukset jokaisen osaamiskokonaisuuden lisätiedoista.

Sosiaalialan osaamiskokonaisuudet

Osaamiskokonaisuudet on suunnattu moniammatillisissa yhteistyöverkostoissa toimiville sosiaalialan ammattilaisille osaamisen päivittämiseen ja syventämiseen.

Mielenterveys- ja päihdetyö sosiaalialalla 15 op, Helsinki ja Pieksämäki

Osaamiskokonaisuus soveltuu sosiaali- ja terveysalan opiskelijoille sekä moniammatillisissa yhteistyöverkostoissa toimiville ammattilaisille. Opinnoissa saa valmiuksia mielenterveys-, kriisi- ja päihdetyön konteksteissa ja verkostoissa tapahtuviin työ-, ohjaus- ja neuvontatehtäviin.

Ilmoittaudu viimeistään 16.01.2023 (Helsinki)

Ilmoittaudu viimeistään 16.01.2023 (Pieksämäki)

Varhaiskasvatus, lapsi- ja perhetyö 15 op, Helsinki ja Pieksämäki

Osaamiskokonaisuus soveltuu sosiaali- ja terveysalan opiskelijoille sekä moniammatillisissa yhteistyöverkostoissa toimiville ammattilaisille. Opinnot kuuluvat Diakin varhaiskasvatuksen sosionomin kelpoisuuden antavaan opintopolkuun.

Voit valita, osallistutko lähiopetukseen Helsingin- vai Pieksämäen-kampuksella.

Ilmoittaudu viimeistään 16.01.2023 (Helsinki ja Pieksämäki)

Lastensuojelutyö 15 op, verkkototeutus

Lisää osaamista lastensuojelutyöhön? Avoimen amk:n opintojen myötä kehität osaamistasi traumaorientaatiosta ja systeemisestä ja suhdeperustaisesta työskentelystä lastensuojelutyössä sekä lastensuojelun sijais- ja jälkihuollosta.

Ilmoittaudu viimeistään 9.1.2023

Terveysalan osaamiskokonaisuudet

Osaamiskokonaisuudet on suunnattu sairaanhoitajille, terveydenhoitajille, kätilöille ja sosionomeille osaamisen syventämiseen ja päivittämiseen.

Gerontologinen hoitotyö 15 op, verkkototeutus

Koulutuksen aikana syvennät osaamista gerontologisesta kliinisestä hoitotyöstä, kulttuurisensitiivisestä gerontologisesta työstä sekä terveysteknologian hyödyntämisestä gerontologisessa hoitotyössä.

Ilmoittaudu mukaan viimeistään 20.12.

Kriittisesti sairaan hoitotyö 15 op, verkkototeutus

Koulutus syventää opiskelijan kriittisesti sairaan hoitotyön osaamista laaja-alaisesti huomioiden nykypäivän hoitotyön keskeisiä teemoja.

Ilmoittaudu mukaan viimeistään 20.12.

Tulkkausalan osaamiskokonaisuudet

Osaamiskokonaisuudet on suunnattu tulkkausalan perusopinnoista kiinnostuneille tai tulkkausalan ammattilaisille, kuten asioimistulkeille, viittomakielen tulkeille, puhevammaisten tulkeille tai kommunikaatio-ohjaajille.

Tulkkaus kasvatus- ja opetusalan toimintaympäristöissä 15 op, Helsinki

Opinnoissa perehdytään kasvatus- ja opetusalaan toimintaympäristönä, sille ominaisiin tulkkaustilanteisiin ja alaan liittyvään sanastoon ja käsitteisiin.

Ilmoittaudu viimeistään 02.01.2023

Tulkkaus poliisi- ja oikeusalan toimintaympäristöissä 15 op, Helsinki

Opinnoissa perehdytään poliisi- ja oikeusalaan toimintaympäristönä, sille ominaisiin tulkkaustilanteisiin ja alaan liittyvään sanastoon ja käsitteisiin.

Ilmoittaudu viimeistään 20.12

Tulkkaus terveysalan toimintaympäristöissä 15 op, Helsinki

Opinnoissa perehdytään terveysalaan toimintaympäristönä, sille ominaisiin tulkkaustilanteisiin ja alaan liittyvään sanastoon ja käsitteisiin.

Ilmoittaudu viimeistään 26.12.

Kommunikaatio-ohjauksen pedagogiikka 20 op, Turku

Avoimen ammattikorkeakoulun osaamiskokonaisuuden tavoitteena on antaa opiskelijalle valmiudet toimia tämän valitseman kommunikaatiomenetelmän ohjaajana perheille ja ryhmille sekä edelleen kehittää pedagogista osaamistaan työn ohessa.

Ilmoittaudu viimeistään 19.12.

Ilmoittautuminen

Osaamiskokonaisuuksiin ilmoittaudutaan verkkokaupassa osaamiskokonaisuuskohtaisten linkkien kautta. Lukujärjestykset julkaistaan viimeistään 19.12. ja opetuksen aikataulut löytyvät sen jälkeen ilmoittautumissivulta opintoihin sisältyvien opintojaksojen tiedoista avaamalla otsikon auki tai Diakin lukkarikoneesta (huom: muutokset mahdollisia).

Avoimen amk:n opintojen maksutapana on vain Paytrail, ellei opintojen tiedoissa erikseen toisin mainita. Opintomaksu peritään heti ilmoittautumisen yhteydessä, mikäli saat paikan valitsemiisi opintoihin. Jos jäät varasijalle, opintomaksu peritään vasta, jos voimme tarjota sinulle peruutuspaikan valitsemiisi opintoihin.

Diakin avoimen ammattikorkeakoulun yleiset ilmoittautumisohjeet

Lisätietoa Diakin eri opiskelumuodoista

Yhteystiedot

Diakin opintotoimisto

avoin@diak.fi

Puh. 029 469 6433 (ma-to klo 9–12)