Siirry sisältöön

Hiljaisuudessa huudetaan – Limppu Witickin taidenäyttely Galleria Diakissa

Taiteilija Limppu Witick kahden maalauksensa edessä
Limppu Witickin Hiljaisuudessa huudetaan –taidenäyttely esillä Galleria Diakissa 16.12 asti.

Limppu Witick on taiteilija, teologian maisteri ja eläinaktivisti. Taiteellaan hän haluaa rohkaista ihmisiä toimimaan epäoikeudenmukaisuuksia vastaan.

Witick valmistui vuonna 2016 teologian maisteriksi, jonka jälkeen hän ryhtyi päätoimiseksi taiteilijaksi, ja näyttelyssä on teoksia hänen ensimmäisistä töistään alkaen. Näyttelyyn valikoitui muutamia taiteilijan suosikkiteoksia, sekä teoksia, jotka eivät aiemmin ole olleet esillä.

Teokset muistuttavat meitä puhumaan eläinten puolesta

Näyttelyssä on esillä akryylimaalauksia, printtejä ja rukouksia, jotka kaikki muistuttavat meitä puhumaan eläinten puolesta.

– Näillä teoksilla, jotka tässä näyttelyssä ovat esillä, haluan herättää ihmisiä ajattelemaan kristinuskoa ja sitä, miten kristinusko ja me kristittyinä vaikutamme eläimiin sekä minkälaisia paimenia me olemme kulutustottumuksinemme, ja totta kai muidenkin tottumustemme saralta, kertoo Witick näyttelystään.

Witick tekee maalauksensa akryyliväreillä ja pyrkii käyttämään vain vegaanisia ja eläinkokeettomia materiaaleja ja välineitä. Witickin taiteen keskeisiä piirteitä ovat liukuva värien käyttö, vahvoilla ääriviivoilla tai värien rajoilla leikittely sekä naivistiset piirteet ja muodot sekoittuneena realismiin.

Inspiraationa niin kauneus, kuin maailman rujouskin

– Minua inspiroi yleensä kauneus aika paljon. Jos näkee kauniin teoksen, niin se herättää omankin inspiraation. Tulee ajatus, että minäkin haluan luoda jotain noin kaunista, Witick kuvailee.

Toisaalta inpiraatiota Witick saa myös epäoikeudenmukaisuuksista.

– Aika paljon minua inspiroi myös ihmisten ja eläinten oikeudet ja epäoikeudenmukaisuudet. Tarve toimia herättää inspiraatiota, pohtii Witick.

Taide on ollut osa Witickin elämää jo pitkään. Hän kävi kuvataidelukion, jolloin into taiteen tekemiseen kuitenkin hieman hiipui koulun tuoman suorittamisen tunteen myötä. Kun Witick aloitti teologian maisterin opinnot, taide alkoikin taas innostaa enemmän, ja ensimmäinen teos saikin inspiraationsa teologien joulujuhlista. Witickin teoksista välittyykin nyt niin teologia kuin into taiteeseenkin.

Witickin näyttelyyn voit tutustua 16.12. asti Galleria Diakissa.