Siirry sisältöön

Pätevöidy sairaanhoitajaksi Diakin koulutuksessa

Uusi koulutus on tarkoitettu suomen kieltä osaaville* ulkomaalaistaustaisille henkilöille, jotka ovat kotimaassaan hankkineet sairaanhoitajakoulutuksen, mutta joilta puuttuu pätevyys toimia EU:n alueella ja Suomessa sairaanhoitajana.

Diak aloittaa syyslukukaudella 2022 pätevöitymiskoulutuksen, joka on suunnattu bachelor-tasoisen sairaanhoitajatutkinnon EU-/ETA-alueen ulkopuolella suorittaneiden henkilöille, jotka haluavat Valviran myöntämän pätevyyden toimia sairaanhoitajana Suomessa tai muualla EU:n alueella.

Koulutuksen avulla opiskelija pätevöityy EU:n ammattipätevyyskriteerit täyttäväksi sairaanhoitajaksi. Opiskelija saa koulutukseen sisältyvistä suomen kielen opinnoista riittävän kielitaidon sairaanhoitajan tehtävissä työskentelyyn.

Koulutus on monimuotokoulutusta ja lähiopetus alkaa 7.11.2022 suomen kielen alkuopinnoilla. Opinnoilla täydennetään hoitotyössä tarvittavia kliinisiä taitoja, joita tarvitaan hoitotyössä Suomessa Valviran vaatimusten mukaisesti.

  • Opinnot voi suorittaa joko Diakin Helsingin-, Oulun- tai Porin-kampuksella
  • Opintoihin haetaan tällä hakulomakkeella, joka sulkeutuu 14.10.2022 klo 15.00
  • *Koulutuksessa vaadittava suomen kielen lähtötaso on Opetushallituksen koordinoima keskitason YKI-testi vähintään tuloksella 3, valtionhallinnon kielitutkinnon taso tyydyttävä kaikilta tasoilta tai toisen asteen koulutus suomen kielellä.

Lisätietoja koulutuksesta ja sen sisällöistä täällä.