Siirry sisältöön

Avoimet työpaikat: osa-aikainen tutkija Sokra -hankkeeseen

Haemme STM:n ESR-rahoitteiseen ja THL:n hallinnoimaan Sosiaalisen osallisuuden edistämisen koordinaatiohanke Sokraan Itä- ja Pohjois-Suomen alueille osa-aikaista (50 %) tutkijaa määräaikaiseen tehtävään ajalle 1.10.2022 – 31.8.2023.

THL:n hallinnoima Sokra-hanke tukee ja koordinoi Euroopan Sosiaalirahaston toimintalinja viiden ”Sosiaalinen osallisuus ja köyhyyden torjunta” hankkeita ja tavoitteita. Diak toteuttaa hanketta Itä- ja Pohjois-Suomessa (ks. tarkemmin www.thl.fi/Sokra). Hankkeen tutkijan tehtävänä on osallistua yhdessä muiden asiantuntijoiden kanssa huono-osaisuuden ja osallisuuden tiedon tuottamiseen ja juurruttamiseen, kehittämistyöhön ja päätöksentekoon.

Tutkijana

  • vastaat osallisuutta edistävien käytäntöjen eli osallisuuden palasten arvioinnista
  • tuet Diakin ylläpitämän huono-osaisuus-karttasivuston sekä huono-osaisuustiedon käyttöä, arviointia ja leviämistä alueilla
  • tuotat Itä- ja Pohjois-Suomen ELY-alueilta osallisuutta edistäviä palasia ja arvioit niitä
  • tuet Itä- ja Pohjois-Suomen aluekoordinaattoria osallisuutta edistävien palasten keräämisessä ja dokumentoinnissa Innokylään THL:n palastyöstä vastaavan THL:n tutkijan johdolla

Sinulla on

  • tehtävään soveltuva ylempi korkeakoulututkinto sekä kokemusta osallisuuden ja huono-osaisuuden ilmiöiden ja seurausten tutkimuksesta
  • kokemusta määrällisen tutkimuksen tekemisestä, tulosten raportoinnista ja hyödyntämisestä tutkimuksellisesti sekä tulosten visuaalisesta esittämisestä
  • kokemusta projektityöskentelystä
  • hyvät vuorovaikutustaidot

Tarjoamme kiinnostavan mahdollisuuden tutkimustyöhön laajassa valtakunnallisessa verkostossa. Pääset myös osana yhteisöllistä asiantuntijaorganisaatiota kehittämään toimia eriarvoisuuden vähentämiseksi.

Lisätietoja tehtävästä saat asiantuntija, kehittämispäällikkö Varpu Wiensiltä 15.9. klo 10–11 ja 19.9. klo 13–15 (matkapuhelin 050 505 3622) ja kehityspäällikkö Sari Vilmingolta (matkapuhelin 040 091 0223) 16.9. klo 10–11.

Haethan tehtävään viimeistään 25.9.2022.