Siirry sisältöön

Yhteishaku alkaa – Diakissa 390 aloituspaikkaa Helsingissä, Oulussa ja Porissa

Korkeakoulujen syksyn yhteishaku on käynnissä 31. elokuuta – 14. syyskuuta.

Diakissa on haussa yhteensä 390 aloituspaikkaa sosiaali- ja terveysalan AMK-koulutuksissa kolmella kampuksella. Haussa olevat koulutukset alkavat syksyllä 2022. 

Tarve sosiaali- ja terveysalojen koulutetuille ammattilaisille kasvaa entisestään. Diakista valmistuneiden työllisyysaste on korkeakoulujen parhain, joten meidän opiskelijamme vedetään työmarkkinoille ennätysvauhtia. Jokaisessa tutkinnossamme korostuu ihmisten kohtaamisen taitojen oppiminen ja inhimillisesti arvokkaan elämän tukeminen, sanoo toimitusjohtaja, rehtori Elina Juntunen. 

Haussa on seuraavat koulutukset Helsingin-, Oulun- ja Porin-kampuksilla: 

Sosionomi (AMK) 

  • Helsinki (60 aloituspaikkaa, monimuotototeutus) 
  • Oulu (35, monimuotototeutus) 
  • Pori (40, monimuotototeutus) 

Sosionomi (AMK), diakoniatyö 

  • Helsinki (25, monimuotototeutus) 
  • Oulu (25, monimuotototeutus) 
  • Pori (25, monimuotototeutus) 

Sosionomi (AMK), kirkon nuorisotyö 

  • Helsinki (25, monimuotototeutus) 

Sairaanhoitaja (AMK) 

Sairaanhoitaja (AMK), diakoninen hoitotyö 

  • Helsinki (20, monimuotototeutus) 
  • Oulu (25, monimuotototeutus) 

Terveydenhoitaja (AMK) 

  • Helsinki (35, monimuotototeutus) 

Hyvän tekemisen korkeakoulu 

Diakista valmistutaan auttamisen ammattilaisiksi monenlaisiin rooleihin ja ympäristöihin. Diakista valmistuneilla on vahva ammattiosaaminen, hyvät yhteistyötaidot, kyky toimia monikulttuurisissa ympäristöissä sekä valmiudet oman työn kehittämiseen ja elinikäiseen oppimiseen. 

Valintakokeet ja todistusvalinta 

Ammattikorkeakoulututkintoon johtaviin koulutuksiin opiskelijat valitaan pääsääntöisesti AMK-valintakokeen ja todistusvalinnan perusteella. 

Diakin sosiaali- ja terveys- sekä kirkon alan AMK-tutkintoon johtavat koulutukset käyttävät ammattikorkeakoulujen yhteistä AMK-valintakoetta, josta voi lukea lisää Ammattikorkeakouluun.fi-sivustolta. 

AMK-valintakokeet järjestetään ammattikorkeakoulujen kampuksilla 31.10.–3.11.2022. Hakija valitsee kokeen suorituspaikan ja -ajan yhteishaun hakulomakkeella tarjolla olevista vaihtoehdoista. Tutustu AMK-valintakoe-sivuun, mikäli valitset tekeväsi kokeen Diakissa. 

Diakissa on käytössä todistusvalinta suomenkielisissä sosiaali- ja terveysalan AMK-tutkintoon johtavissa koulutuksissa. Kunkin koulutuksen aloituspaikoista 30 % täytetään ylioppilastutkinnon perusteella ja 10 % ammatillisen perustutkinnon perusteella.  

Todistusvalinnan tulokset ilmoitetaan hakijoille viimeistään 20.10.2022. Valintojen tulokset ilmoitetaan hakijoille viimeistään 25.11.2022. 

Diakin hakijapalvelut palvelee hakijoita 

Diakin hakijapalvelut tavoittaa joko puhelimitse: 0400 725 384 (ma-to 10–11 ja 12–14) tai sähköpostitse: hakijapalvelut@diak.fi. 

Lisätietoa 

Katso koulutustemme tiedot ja hakuohjeet hakijan sivuilta. 

Lue tai katso opiskelijoidemme tarinoita.