Siirry sisältöön

Turun-kampuksen toiminnan siirtymistä Helsinkiin valmistellaan – opetuksen laatu ja palvelujen toimivuus turvataan siirtymäaikana 

Diakonia-ammattikorkeakoulun hallitus päätti lokakuussa 2021 järjestetyssä kokouksessaan uudistaa Diakin kampusrakennetta. Muutostarpeen perusteena on muun muassa varautuminen kiristyvään taloustilanteeseen. Diak pyrkii ennakoimaan rahoituksen kiristymistä ja turvaamaan toimintaedellytyksensä pitkällä aikavälillä.  

Diakilla on nykyisellään kampukset viidessä kaupungissa: Helsingissä, Oulussa, Pieksämäellä, Porissa ja Turussa. Jatkossa Diakilla on kampukset Helsingissä, Oulussa ja Porissa. Pieksämäellä säilyy Diakin tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimintaan (TKI) keskittynyt DiakHub-yksikkö.

Tavoitteena on, että toiminta käynnistyisi uuden rakenteen mukaisesti täysimääräisesti syyslukukaudella 2023.
– Diakin Turun-kampuksen toiminta siirtyy Helsinkiin vuoden syyslukukauden alussa 2023. Turun nykyiset tilat ovat käytössä kesäkuun 2023 loppuun asti ja elokuussa 2023 viittomakielen ja puhevammaisten tulkkauksen koulutus jatkuu Helsingissä, kertoo Diakin vararehtori, koulutusjohtaja Pirjo Hakala.

Diak on sitoutunut jatkamaan laadukasta tulkkikoulutustaan

Helsingin-kampukselle siirtyminen tuo synergiaetuja monialaisen valtakunnallisen ja kansainvälisen yhteistyön näkökulmasta. Ennen siirtymää on kuitenkin huomioitava monenlaisia asioita.

– Tulkkikoulutuksen järjestäminen vaatii erityisiä opetustiloja, kuten tulkkausstudiota ja videokielistudiota. Helsingin-kampukselle suunnitellaan parhaillaan tilamuutoksia, jotta tilat ovat toimivat tulkkauksen opetukseen. Tilojen uudistuksessa on mukana tulkkauksen lehtoreita, kertoo Hakala.

Siirtymää valmistellaan neljässä työryhmässä, joissa mietitään tilaratkaisujen lisäksi mm. harjoittelupaikkojen ja muun työelämäyhteistyön rakentumista pääkaupunkiseudulle. Samaan aikaan jatkuu monimuotokoulutuksen valmistelu tuleville lukukausille. Osana sitä etsitään mahdollisimman sujuvia ratkaisuja Helsinkiin siirtyvien opiskelijoiden opintojen jatkamiseen.

– Pyrimme löytämään optimaalisia ratkaisuja esim. lähipäivien määrään ja ajoittumiseen niin, että matkustamistarvetta ei tulisi kohtuuttomasti. Olemme myös käyneet keskustelua opiskelijakunta O’Diakon kanssa, jotta Turusta siirtyvät opiskelijat otetaan hyvin huomioon myös opiskelijakunnan toiminnoissa, Hakala sanoo.

Siirtymäaikana varmistetaan opetuksen laatu ja palvelujen toimivuus

Kampuspalvelut ovat Diakissa valtakunnalliset ja tavoitteena on pitää yllä palvelutasoa läpi muutosajan.

  • Opintotoimisto on auki tiistaisin.
  • Opinto-ohjausta ja muuta ohjausta saa verkossa ja kampuksella.
  • Opinto-ohjaaja on vaihtumassa Turun-kampuksella. Opinto-ohjaus järjestetään Turussa jatkossa samalla tavalla kuin muillakin kampuksilla: opiskelijoille nimetään oma opo ja hän aloittaa 1.8.2022. Tiedotamme tästä myöhemmin.
  • Kuraattorina jatkaa Tiina Ikonen.
  • Turun-kampuksen painettu kirjastokokoelma siirtyy Turun ammattikorkeakoulun kirjastosta Diakin Helsingin-kampuksen kirjastoon kevään 2023 aikana. Asiasta tiedotetaan enemmän muuton lähestyessä. Tavoitteena on, että painetun aineiston lainaus olisi mahdollista myös muutosvaiheen aikana.

Tervetuloa keskustelutilaisuuteen 16. toukokuuta

Diak järjestää Turun-kampuksen opiskelijoille keskustelutilaisuuden maanantaina 16.5. klo 15.50–16.45 kampuksella luokassa 2. Keskustelemassa ja vastaamassa kysymyksiin ovat Pirjo Hakala ja tulkkauksen ja kielten koulutuspäällikkö Raija Roslöf. Mukana ovat myös O’Diakon hallituksen puheenjohtaja Halla Kokkonen ja toiminnanjohtaja Olivia Löytänen. Lämpimästi tervetuloa mukaan!