Yhteishaku alkaa – Diakissa haussa 365 aloituspaikkaa

Korkeakoulujen syksyn yhteishaku alkaa 1.9. ja päättyy 15.9. klo 15.

Diakonia-ammattikorkeakoulussa on yhteishaussa mukana 365 aloituspaikkaa seitsemässä sosiaali-, terveys- ja kirkon alan AMK-koulutuksessa Helsingin, Oulun ja Porin kampuksilla. Haussa olevat koulutukset alkavat tammikuussa 2022.

– Diak on vuodesta toiseen ollut vetovoimaisten ammattikorkeakoulujen joukossa. Meiltä valmistuu hyvän tekemisen asiantuntijoita, jotka työllistyvät nopeasti, sanoo Diakin toimitusjohtaja, rehtori Elina Juntunen.

Yhteishaussa ovat mukana seuraavat koulutukset:

Suurin sosiaalialan ammattikorkeakoulu Suomessa

Diak on ylivoimaisesti suurin sosiaalialan ammattikorkeakoulutuksen järjestäjä Suomessa.

Diakista valmistutaan auttamisen ammattilaisiksi monenlaisiin rooleihin ja ympäristöihin. Diakista valmistuneilla on vahva ammattiosaaminen, hyvät yhteistyötaidot, kyky toimia monikulttuurisissa ympäristöissä ja valmiudet oman työn kehittämiseen sekä elinikäiseen oppimiseen.

Koulutuksiin hakeminen

Sähköinen hakulomake löytyy opintopolku.fi-palvelusta. Hakulomakkeelle voi merkitä yhdestä kuuteen hakutoivetta. Hakutoiveita ja niiden järjestystä voi muuttaa 15.9.2021 klo 15 saakka.

Diakin koulutukset löytyvät uudistuneessa opintopolku.fi-palvelussa hakusanalla Diakonia-ammattikorkeakoulu. Huomaathan, että kaikki sosionomikoulutuksemme ovat Sosionomi (AMK), sosiaaliala -koulutuksen alla.

Sähköinen valintakoe ja todistusvalinta

Ammattikorkeakoulututkintoon johtaviin koulutuksiin opiskelijat valitaan pääsääntöisesti todistusvalinnan ja AMK-valintakokeen perusteella.

Diakin suomenkieliset sosiaali-, terveys- ja kirkon alan AMK-tutkintoon johtavat koulutukset käyttävät ammattikorkeakoulujen yhteistä AMK-valintakoetta, josta voi lukea lisää Ammattikorkeakouluun.fi-sivustolta. Poikkeuksen muodostaa lähihoitajille suunnattu Sairaanhoitaja (AMK) -koulutus, jossa on käytössä erillinen valintakoe.

AMK-valintakokeet järjestetään ammattikorkeakoulujen kampuksilla 1.11.–4.11.2021. Syksyn yhteishaun AMK-valintakoe järjestetään Diakissa ajalla 3.–4.11.2021.

Hakija valitsee kokeen suorituspaikan ja -ajan yhteishaun hakulomakkeella tarjolla olevista vaihtoehdoista. Lisätietoa syksyn yhteishausta löytyy Ammattikorkeakouluun.fi-sivustolta. Tutustu AMK-valintakoe-sivuun, mikäli olet valinnut tekeväsi kokeen Diakissa.

Diakissa on käytössä todistusvalinta suomenkielisissä sosiaali-, terveys- ja kirkon alan AMK-tutkintoon johtavissa koulutuksissa. Kunkin koulutuksen aloituspaikoista 30 % täytetään ylioppilastutkinnon perusteella ja 10 % ammatillisen perustutkinnon perusteella.

Todistusvalinnan tulokset ilmoitetaan hakijoille viimeistään 21.10.2021. Valintojen tulokset ilmoitetaan hakijoille viimeistään 26.11.2021.

Diakin hakijapalvelut palvelee hakijoita

Diakin hakijapalvelut tavoittaa joko puhelimitse: 0400 725 384 tai sähköpostitse: hakijapalvelut@diak.fi. Hakijan sivuilta löytyy tärkeää informaatiota hakemisesta ja tutkinnoista sekä yhteishaun aikataulu.