Ilmoittaudu mukaan: vinkkipajat onnistuneeseen opiskelijaohjaukseen sote-alalla

Kuvituskuva, jossa kaksi erilaista kahvikuppia ja teksti vinkkipaja: onnistunut monikulttuurinen ohjaaminen
Harjoittelu on tärkeä etappi opiskelijalle matkalla työelämään. Opin portailta työelämään Satakunnassa -hanke järjestää keväällä Kaikkien kahvihuone-webinaarisarjassa kaksi Opiskelijasta työpariksi -vinkkipajaa, jotka tarjoavat hyödyllisiä neuvoja ja herätteleviä ajatuksia harjoittelussa olevien monikulttuuristen sote-alan opiskelijoiden ohjaukseen.

Monikulttuurisuus on tulevaisuuden työelämän vahvuus, mutta se vaatii meiltä uudenlaista osaamista. Vaikka harjoittelu on opiskelijalle mahdollisuus oppia uutta, myös työpaikat hyötyvät monikulttuuristen opiskelijoiden mukanaan tuomista taidoista ja tiedoista.

Miten huomioida eri kulttuureista ja erilaisilla taustoilla harjoitteluun tulevat opiskelijat paremmin? Entä kuinka luoda harjoitteluun kannustava ja motivoiva työilmapiiri? Opin portailta työelämään Satakunnassa -hanke järjestää kevään aikana kaksi vinkkipajaa 27.4. ja 17.5. sote-alan työpaikkaohjaajille. Vinkkipajojen aiheina ovat Vastavuoroinen kulttuurinen kohtaaminen opiskelijaohjauksessa ja Keskusteleva ohjaus ja motivaatioTutustu vinkkipajojen koko ohjelmaan (pdf-esite).

– Haluamme, että kahvihuone on avoinna kaikille, myös opiskelijoille. Harjoitteluissa otetaan tärkeitä askelia ammatillisella polulla. Työelämän toimijoiden tehtävä on varmistaa, että harjoitteluissa tapahtuu aitoa oppimista ja siirtymä opiskelijasta työtoveriksi nähdään työyhteisön rikastumisena, sanoo hankkeen projektipäällikkö Anu Halonen.

Ilmoittaudu mukaan yhteen tai molempiin.

Lataa tästä esite (pdf) vinkkipajoista työpaikallesi.

Vinkkipajat ovat osa Kaikkien kahvihuone -sarjaa. Tutustu kaikkiin tapahtumiin.

Opin portailta työelämään Satakunnassa -hanke tukee maahanmuuttaja- ja romanitaustaisten sekä kansainvälisten tutkinto-opiskelijoiden opintoja ja siirtymää työelämään. Hankkeella vahvistetaan myös työelämän edustajien monikulttuurisuus- ja ohjausosaamista.

Diakonia-ammattikorkeakoulun eli Diakin hallinnoimassa hankkeessa ovat mukana Satakunnan ammattikorkeakoulu (Samk), Länsirannikon koulutus oy WinNova sekä Satakunnan koulutuskuntayhtymä Sataedu. Hanke saa rahoitusta Euroopan sosiaalirahastolta.

Lisätietoa:

Anu Halonen, projektipäällikkö, anu.halonen@diak.fi, p. 040 509 2432

Opin portailta työelämään Satakunnassa -hankkeen verkkosivut