Siirry sisältöön

Diakin asiantuntijat nyt EtsiXpertti-palvelussa

Diak on liittynyt EtsiXpertti-palveluun. EtsiXpertti on Suomen Akatemian viestintäyksikön ylläpitämä toimittajille tarkoitettu palvelu, jonka tarkoituksena on auttaa toimittajia tutkitun tiedon äärelle.

Palvelun kautta toimittajat voivat löytää tutkijoita haastateltaviksi, asiantuntijoiksi tai taustatiedon antajiksi.

 Diakin tutkimus- ja kehitystoiminta painottuu sosiaali- ja terveysalalle sekä kirkon ja tulkkauksen aloille. Tuotamme asiantuntijatietoa yhdessä työelämätoimijoiden kanssa esimerkiksi huono-osaisuuden ehkäisemisestä, kirkon asemasta nyky-yhteiskunnassa, kielellisestä tasa-arvosta ja sote-alan palvelupoluistaEtsiXpertti-palveluun liittymällä haluamme tuoda tätä asiantuntemusta entistä paremmin myös toimittajien tietoon, sanoo Diakin toimitusjohtaja, rehtori Elina Juntunen. 

EtsiXpertti-palvelussa toimittajat voivat jättää eri tieteenaloihin liittyviä kysymyksiä. Mukana olevat organisaatiot saavat tiedon kysymyksestä sähköpostilla ja voivat ehdottaa kysymyksen esittäjälle aihetta tuntevaa asiantuntijaa omasta organisaatiostaan. 

EtsiXpertti-palvelussa ovat mukana kaikki yliopistot, lähes kaikki tutkimuslaitokset ja nyt myös osa ammattikorkeakouluista. 

– Ammattikorkeakouluissa tuotetaan paljon laadukasta tutkimusta, mutta sitä tunnetaan verrattain vähän muihin tutkimuslaitoksiin nähden. Varsinkin nyt vietettävän tutkitun tiedon teemavuoden hengessä on tärkeää, että toimittajilla on monipuolista tutkimustietoa hyödynnettävänään, pohtii Diakin viestintäpäällikkö Aura Vuorenrinne. 

Muistathan, että voit aina olla yhteydessä Diakin viestintäpalveluihin myös suoraan puhelimitse tai sähköpostitse. Yhteystiedot löydät tiedotteen lopusta. 

Lue lisää