Siirry sisältöön

Opiskeluterveydenhuolto siirtyy YTHS:n piiriin 1.1.2021: muista maksaa terveydenhoitomaksu!

Tammikuun alusta 2021 myös Diakin opiskelijoiden terveydenhuolto siirtyy YTHS:n eli Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiön palvelujen piiriin.

YTHS:llä voit asioida lähivastaanotolla yli 50 palvelupisteessä tai käyttää monipuolisia sähköisiä palveluja tilanteesi ja tarpeesi mukaan. Lue lisää ja löydä lähin palvelupiste YTHS:n sivuilta. Huomaathan myös, että YTHS:llä on Tuudon uutisissa oma välilehti, jota kannattaa seurata.

YTHS:n palveluihin oikeutetut ammattikorkeakoulu- ja yliopisto-opiskelijat maksavat terveydenhoitomaksun Kelalle. Kerättävä maksu käytetään korkeakouluopiskelijoiden terveydenhuollon rahoittamiseen.

Valtio rahoittaa korkeakouluopiskelijoiden terveydenhuollosta 77 %, ja terveydenhoitomaksuilla rahoitetaan loput 23 %. Terveydenhoitomaksun suuruus määritellään vuosittain annettavalla valtioneuvoston asetuksella.

Terveydenhoitomaksu tulee maksaa oma-aloitteisesti

Korkeakouluopiskelijat maksavat terveydenhoitomaksun Kelalle ensimmäisen kerran kevätlukukaudelta 2021.

Korkeakouluopiskelijan terveydenhoitomaksu on 35,80 euroa lukukaudessa vuonna 2021. Se maksetaan Kelalle lukukausittain eli 2 kertaa vuodessa. Opiskelijalle ei lähetetä laskua, vaan maksu täytyy maksaa oma-aloitteisesti. Maksun voi maksaa jo nyt.

Maksun eräpäivä määräytyy sen mukaan, milloin opiskelija on ilmoittautunut läsnä olevaksi. Kevätlukukauden terveydenhoitomaksu on maksettava viimeistään 31.1., jos opiskelija on siihen mennessä ilmoittautunut läsnä olevaksi.

Terveydenhoitomaksun voi maksaa Kelan asiointipalvelussa tai tilisiirtona. Kelan verkkosivuilla on ohjeet, miten terveydenhoitomaksu maksetaan.

Lisätietoa terveydenhoitomaksusta löydät Kelan ja YTHS:n sivuilta.

Lisätietoa YTHS:n palveluista ja Kelan terveydenhoitomaksusta:

  • yths2021.fi
  • Kela
  • Tuudon uutispalsta, YTHS:n oma välilehti. Uutispalsta löytyy Tuudon etusivulta lukkareiden alta.