Siirry sisältöön

Diakle on Diakin oppimisalustan uusi nimi 

Diakin oppimisalustan uudeksi nimeksi on valittu Diakle. Nimiraati valitsi uuden nimen noin 250 ehdotuksen joukosta. Uusi nimi tulee käyttöön 11.1.2021. 

– Hyviä nimiehdotuksia tuli valtavan paljon, kiitos kaikille osallistujille, sanoo Diakin vararehtori Pirjo Hakala.

Diakle-nimeä ehdotti hieman eri variaatioissa yli 10 osallistujaa, ja se oli selkeästi suosituin ehdotus nimivaihtoehtojen joukossa.

Yksimielinen päätös

Nimiraati ihastui yksimielisesti Diakle-nimeen, koska siinä yhdistyy Diak ja oppiminen.

– Tavun ”le” voidaan ajatella kuvaavan englanninkielistä sanaa ”learning”, pohtii sulautuvan oppimisen ja digitaalisen pedagogiikan yliopettaja Olli Vesterinen.

Raadissa oli Pirjo Hakalan lisäksi mukana opiskelijoiden edustajana O’Diakon puheenjohtaja Taija Välske ja Diakin viestintäpäällikkö Aura Vuorenrinne. Nimivalinnassa konsultoitiin myös yliopettaja Olli Vesteristä ja digipedagogiikan asiantuntijoita.

Moodle-nimestä luovutaan oikeudellisista syistä

Diakin oppimisalustaa kutsutaan tällä hetkellä Moodleksi, vaikka se on viralliselta nimeltään OpenLMS. Diak ei jatkossa saa enää käyttää Moodle-nimitystä oppimisalustastaan oikeudellisista syistä: Moodle on toisen oppimisalustajärjestelmän tuotemerkki.

Koska Diakle-nimiehdotus tuli eri kirjoitusasuissa monelta eri osallistujalta, palkinto arvottiin kaikkien kilpaan osallistuneiden joukosta. Arvonnan voittanut osallistuja saa tuotepalkinnon. Hän saa sähköpostia Diakin viestinnästä ensi viikon aikana.