Siirry sisältöön

AMK-valintakokeet järjestetään 27.–29.10. Diakin kampuksilla

Syksyn yhteishaun AMK-valintakoe järjestetään Diakonia-ammattikorkeakoulun Helsingin-, Oulun- ja Porin-kampuksilla 27.–29.10. viranomaisten ohjeita ja suosituksia noudattaen. Koejärjestelyissä on huomioitu hakijoiden ja henkilökunnan terveys ja turvallisuus.

Kolmen valintakoepäivän aikana Diakin kampuksille odotetaan yhteensä yli 1000 hakijaa kuuteentoista valintakoetilaisuuteen. Yhteishaun aikana hakijoilla on ollut mahdollisuus valita valintakoepaikka ja -aika tarjolla olevista vaihtoehdoista. Valintakoepaikaksi hakija on voinut valita esimerkiksi ammattikorkeakoulun, johon hän ei ole hakenut, mutta joka sijaitsee lähellä omaa asuinpaikkaa.

Valintakokeisiin odotetaan kaikkia syksyn yhteishaussa hakeneita hakijoita, jotka eivät ole saaneet ensisijaista opiskelupaikkaa todistusvalinnassa. Diakissa syksyllä 2020 haussa olevien sote-alan koulutusten aloituspaikoista 20 % täytetään ylioppilastutkinnon perusteella ja 20 % ammatillisen perustutkinnon perusteella. AMK-valintakokeen perusteella täytetään 60 % aloituspaikoista.

Turvallisuus huomioitu

Diak järjestää valintakoetilaisuudet viranomaisten ohjeita ja suosituksia noudattaen. Hakijoiden tulee noudattaa annettuja ohjeita: heitä pyydetään huolehtimaan turvaväleistä ja käsihygieniasta sekä käyttämään kasvomaskeja. Sairaana tai edes vähäoireisena ei valintakokeeseen pidä osallistua.

Yhden valintakoetilaisuuden aikana Helsingin-kampukselle tulee maksimissaan 137, Oulu-kampukselle 43 ja Porin-kampukselle 68 hakijaa. Poikkeusolojen vuoksi erityistä huomiota on kiinnitetty valintakokeisiin osallistuvien hakijoiden sekä valintakoetta valvovan henkilökunnan turvallisuuteen.

Ohjeet valintakokeeseen tulevalle

Ammattikorkeakoulujen yhteiselle ammattikorkeakouluun.fi-sivustolle on koottu AMK-valintakokeen yleiset ohjeet. Lisäksi hakijoiden on tärkeää tutustua huolellisesti kokeen aikaisiin käytäntöihin myös sen ammattikorkeakoulun sivuilla, minne on menossa tekemään AMK-valintakokeen.

AMK-valintakokeeseen on valtakunnallisesti ilmoittautunut yhteensä lähes 30 000 hakijaa, jotka tavoittelevat 7 600 opiskelupaikkaa.

Valintojen tulokset ilmoitetaan hakijoille viimeistään 27.11. Opinnot alkavat tammikuussa 2021.