Siirry sisältöön

Helsingin-kampuksen aurinkovoimala on nyt toiminnassa

Oulun Energia asentaa OP Kiinteistösijoitus Oy:n hallinnoimiin kiinteistöihin 12 uutta aurinkovoimalaa. Yksi näistä kiinteistöistä on Diakin Helsingin-kampus.

Diakin Helsingin-kampuksen katolle alettiin syyskuun lopussa rakentaa aurinkovoimalaa. Rakennustyöt on nyt saatu päätökseen, ja voimala on toiminnassa. Voimalasta tuotettu sähkö menee valtakunnanverkkoon, ja sen arvioitu teho on 61,2 kWp.

Diak käyttää Helsingin-kampuksellaan sertifioitua uusiutuvaa vihreää sähköä.

– On hienoa, että nyt pääsemme osallistumaan myös vihreän sähkön tuottamiseen, kommentoi kestävään kehitykseen perehtynyt Diakin lehtori Jari Visto.

Diak on kestävän kehityksen korkeakoulu, jonka arvoihin kuuluu muun muassa ekologinen sivistys. Diak pyrkii toiminnallaan tukemaan kestävän kehityksen periaatteita, jotka edistävät taloudellista, sosiaalista ja kulttuurista kestävyyttä.

– Diakin tärkein tapa vaikuttaa on tietysti koulutus: ekososiaalisesti sivistyneiden tulevaisuuden tekijöiden kasvattaminen, jotka ottavat ekologisen näkökulman huomioon kaikissa valinnoissaan. Tämän lisäksi kuitenkin ekologisten valintojen tulee näkyä myös kampusten arjessa, Visto sanoo.

Viime vuosina Diakissa on muun muassa lisätty kasvisruoan tarjontaa ja vähennetty ruokahävikkiä. Monimuoto- ja verkkopedagogiikka vähentävät osaltaan liikkumisen tuottamia päästöjä.

Kuva: Antti Korkala